Nemzetközi szintű támogatás divattervezőknek

A hazájukban már ismert tervezők kiválaszthatják, hogy a Mercedes-Benz Fashion Week New York, a London Fashion Week, a Milan Fashion Week, valamint a Mercedes-Benz Fashion Week Tokyo közül melyik eseményen szeretnének bemutatkozni.

Kép:MerzedesBenzFashionWeek

A DHL Express, a világ vezető expressz logisztikai szolgáltatója és az IMG Fashion DHL Exported néven új progamot indított, melynek célja a divatipar támogatása. Az egyedülálló kezdeményezés azoknak a divattervezőknek nyújt lehetőséget, akik hazájukban már ismertek és szeretnének nemzetközi hírnevet szerezni a világ leghíresebb divatheteinek egyikén. A tervezők a világ bármely pontjáról jelentkezhentek és kiválaszthatják, hogy a Mercedes-Benz Fashion Week New York, a London Fashion Week, a Milan Fashion Week, valamint a Mercedes-Benz Fashion Week Tokyo közül melyik eseményen szeretnének bemutatkozni. A jelentkezők közül szakértőkből álló regionális bizottság választja majd ki azt a négy tervezőt, akik valóra válthatják álmaikat kollekciójuk bemutatásával az egyes divatheteken.

A négy Fashion Week rendezvényen a nyerteseket két szezonon át támogatja majd a DHL. A programon keresztül a tervezőknek megjelenést és részvételt biztosítanak a divatbemutatókon, illetve a kollekció összeállításához szükséges összes logisztikai költséget is állják, így például a nemzetközi csomagküldést, valamint a tervezéshez szükséges eszközök szállítását is biztosítják. A szállítás magában foglalja a teljes kollekció eljuttatását a külföldi kifutókon való bemutatókra.

Az IMG Fashion február 17-től április 2-ig várja a pályázatokat a www.DHLExported.com weboldalon keresztül. A nyerteseket áprilisban választják ki a pályázók közül, az eredményt pedig májusban hirdetik ki exkluzív sajtóesemények keretében New Yorkban, Londonban, Milánóban és Tokióban.

„A DHL világszerte régóta partnere a divatheteknek és tevékenységével folyamatosan támogatta a divatipar fejlődését. A DHL Exported abban különbözik a többi hasonló kezdeményezéstől, hogy az egyes országokban már ismert tervezőknek nyújt segítséget a nemzetközi siker elérésében. Ugyan sok sikeres program támogatja a feltörekvő tehetségeket és tervezőket helyi szinten, ez a felhívás kifejezetten globális szemléletű.” – tette hozzá Jarrad Clark, az IMG Fashion Events and Properties alelnöke és globális kreatív igazgatója.

A tervezők támogatása és népszerűsítése érdekében a DHL Express és az IMG Fashion online felületet is biztosít a nyerteseknek, melyen keresztül értékesíthetik és kiszállíthatják kreációikat a világ bármely pontjára, illetve standokkal is segítik a tervezőket, lehetővé téve a látogatóknak, hogy megtekinthessék a kollekciót és megrendelhessék az egyes darabokat. A DHL és az IMG Fashion a divathét állomásain fórumokat is szervez a divatipar világméretű növekedésével, fejlődésével kapcsolatos legújabb témákról, valamint az e-kereskedelem hatásairól. A panelbeszélgetéseken a szakértők és tervezők mellett részt vesznek beszerzők és a média képviselői is.

A jelentkezés és a program részletei, valamint bővebb információ a szakmai zsűriről a DHLExported.com weboldalon található. A DHL Exported támogatói az IMG Fashion, a Brit Divat Tanács, az Olasz Divattervezői Kamara és a Japan Fashion Week.

Véleményvezér

Románia is lehagyott minket a várható élettartam statisztikákban

Románia is lehagyott minket a várható élettartam statisztikákban 

80 felett már nincs sok esélyünk.
A francia elnök szerint a kis nemzeti vállalatok versenyképtelenek a nagy globális cégekkel szemben

A francia elnök szerint a kis nemzeti vállalatok versenyképtelenek a nagy globális cégekkel szemben 

A francia elnök keményen beszólt az európai gazdaságpolitikának.
Az osztogató-fosztogató állam nagyon drága

Az osztogató-fosztogató állam nagyon drága 

A kormány tavalyi, többször módosított hiánycélja sem teljesült.
Jobbról és balról is immár Magyar Péter nemiségét firtatják

Jobbról és balról is immár Magyar Péter nemiségét firtatják 

Lassan mulatságba fullad a magyar elit kommunikációs vergődése.
Minimum nettó 800 ezer forintos fizetés a Lidlben

Minimum nettó 800 ezer forintos fizetés a Lidlben 

Nem álom, valóság.


Magyar Brands, Superbrands, Bisnode, Zero CO2 logo