Szó nincs papírmentes jövőről

Számos együttműködési megállapodással növeli üzleti lábnyomát az Evernote. A cél, hogy a népszerű jegyzetelő appok közelebb kerüljenek a fizikai világhoz.

Megroggyanhat a Fidesz a Novák-botránytól? Kitört a belharc a pártban?
Mi lesz az uniós pénzekkel és a magyar gazdasággal?

Online Klasszis Klubtalálkozó élőben Lengyel Lászlóval -
vegyen részt és kérdezzen Ön is a Pénzügykutató Zrt. vezetőjétől!

2024. február 28. 15:30

A részvétel ingyenes,
regisztráljon itt!

Phil Libin - Kép: Wikimedia

Az Evernote CEO-ja, Phil Libin korábban papírmentes világot vizionált, ám mára változott a véleménye. A világ legnépszerűbb szoftveres jegyzetkezelőjét készítő vállalat első embere számos együttműködési megállapodást kötött mostanában, amelyek egyértelművé teszik, hogy a fizikai termékek kulcsszerepet játszanak a szoftvercég jövőjében. Így szeretnék kitágítani az appok 75 milliós felhasználói táborát – írja a Fast Company. Jól hangzik ugyanis, hogy „én már csak laptopon vagy okostelefonba jegyzetelek”, a valóság azonban az, hogy számos szakmában és szituációban a világ végezetéig megmaradnak a kézzel írt feljegyzések.

– Tűzszünetet hirdetünk a tollak és a digitális világ eszközei között. Csökkenteni szeretnénk a papír felesleges használatát, de növelnénk az értelmes felhasználást – mondta Libin a cég San Franciscó-i konferenciáján szeptemberben. Az új üzleti modellt körülbelül egy évvel ezelőtt hirdette meg Libin, amikor az Evernote és a Moleskine közös terméket dobott a piacra. Az Evernote Smart Notebook by Moleskine egyszerre fizikai és digitális jegyzettömb, amely létezik vonalasban és kockásban egyaránt. Oldalai speciális módon készülnek: a pontokból álló vonalak feljavítják az oldalakról okostelefonnal vagy tablettel készült képek minőségét, majd az app digitalzilája a kézírást. A mostani, harmadik éves konferencián Libin még több hasonló co-branded termék megjelenését prognosztizálta a Fast Company cikke szerint. Jön az újabb Moleskine jegyzetfüzet, valamint digitális Post-it Notes, és lesz Fujitsu ScanSnap megállapodás is.

– Hiába a digitális cégek arroganciája a papírvilággal szemben, az emberek valójában nem úgy működnek, ahogy mi elképzeltük – válaszolta Libin a Fast Company kérdésére. – A mai napig élnek a fizikai termékek, hiszen az emberek továbbra is szeretnek tapintani. Még mindig szükségük van a kellemes érzetekre, a gyönyörű dolgokra, amit a digitális világ soha nem fog tudni megadni nekik.

Az Evernote felhasználói tábora naponta százezer fővel bővül, s azzal, hogy a cég portfólióját tapintható termékekkel bővítik, globálisan még több ember ismeri meg a digitális alkalmazást és így a márkát.

A cégeknek is jó a papírmentes iroda a környezet mellett.

Az átmenet a fizikai és a digitális jegyzetek között

Evernote jegyzetfüzet Az Evernote és a Moleskine együttműködésének gyümölcse lesz három újabb jegyzetfüzet. Jön az Evernote Classic Notebook, az Evernote Journal és az Evernote Sketchbook. Lefényképezve a kézzel írt jegyzetet, kereshetünk benne digitálisan, archiválhatjuk, továbbküldhetjük, megoszthatjuk mindazt, amit egy kávé mellett papírra vetettünk.

Evernote Post-It Notes Megszületett az együttműködés a 3M-mel, amelynek eredménye a digitalizálható öntapadós jegyzettömb. Az ikonikus színes címkécskéket lefényképezzük a telefonunkkal vagy a tabletünkkel, és a kézírás-felismerő Evernote alkalmazás segítségével máris kereshetővé válik azok tartalma. A felhasználó – csakúgy, mint a fizikai világban – színek szerint rendezheti feljegyzéseit, minden árnyalathoz kategóriát társíthat, és hozzáfűzhet információkat, például emlékeztetőt vagy dátumot.

Evernote szkenner A ScanSnap Evernote a Fujitsu ScanSnap és az Evernote együttműködésének gyümölcse. A WiFi-képes készülék szempillantás alatt digitalizál bármit, és teszi elérhetővé az alkalmazás számára, amely automatikusan felismeri a dokumentum típusát – névjegyet, fényképet, jegyzetet, receptet –, és azt a megfelelő mappába menti.

Az Evernote applikáció digitalizálja a kézzel készült jegyzeteket, amelyeket vagy a webről szed le, vagy amelyeket lefényképezünk az okostelefonunkkal. A vállalat kimutatása szerint csak augusztusban összesen 83 millió órát töltöttek 99,6 millió jegyzet elkészítésével világszerte.

Véleményvezér

Milliókat költ a kormánymédia Magyar Péter lejáratására

Milliókat költ a kormánymédia Magyar Péter lejáratására 

Még soha nem volt mélységű lejárató kampány indult Magyar Péter ellen.
Mellár Tamás otthagyja a református egyházat

Mellár Tamás otthagyja a református egyházat 

Balog Zoltán személye sok református számára elfogadhatatlan.
Forrong a református egyház a pedofil-ügy miatt

Forrong a református egyház a pedofil-ügy miatt 

Amíg marad a református egyház jelenlegi vezetése, addig lemond lelkipásztori fizetés-kiegészítéséről
Lecsúsztunk az OECD inflációs listáján, már Ausztria is előttünk

Lecsúsztunk az OECD inflációs listáján, már Ausztria is előttünk 

Kiszámíthatóbb gazdaságpolitikára lenne szükség.
Taxis balhé tört ki Romániában

Taxis balhé tört ki Romániában 

Ki lesz az erősebb? A hagyományos taxisok, vagy az utazásmegosztók?
Az euróövezet inflációja a szankciók ellenére nem mutat rossz képet

Az euróövezet inflációja a szankciók ellenére nem mutat rossz képet 

A kormánypropaganda a magyar csúcsinfláció miatt a szankciókat okolta, de a számok világméretű összehasonlításban ezt nem igazolják.

Info & tech

Cégvezetés & irányítás

Piac & marketing


Magyar Brands, Superbrands, Bisnode, Zero CO2 logo