hirdetés

Mutasd a kezed, megmondom mit vettél!

Véredényei alapján azonosítja a vevőket a jövő kasszája. Egy svédországi feltaláló ötlete alapján egy alig 5 másodperc alatt lezajló, igen biztonságos, biometriai alapokon működő fizetési módot tesztelnek. A 15 darab kísérleti pénztárgépnél az azonosításhoz a vásárlók kézfejének vérereit világítják meg egy infravörös lámpával.

Van kiút az értékválságból? Megállítható az akkugyárak terjedése itthon?
Van még jövőnk az EU-ban?

Online Klasszis Klubtalálkozó élőben Donáth Annával, a Momentum EP-képviselőjével - vegyen részt és kérdezzen Ön is!

2023. október 4. 15:30

A részvétel ingyenes, regisztráljon itt!

hirdetés

Kép: SXC

Igyekszik a napi életünkbe behozni a véredények egyediségén alapuló azonosítási technikát a svéd Frederik Leifland mérnök. Módszerének lényege, hogy vásárláskor infravörös lámpával átvilágítják a vevő kézfejét, és az érhálózat térképe alapján azonosítják. A módszer egyelőre csak néhány helyen vizsgázik – írja az antivírus blog bejegyzése nyomán együttműködő partnerünk az onlinekassza.hu.

A fizetési procedúra során meg kell adni a telefonszámunk utolsó 4 karakterét is, ezzel fokozzák a biztonságot. Az új metódussal 5 másodperc alatt túleshetünk a fizetésen. Ez gyorsabb, mint a hagyományos bankkártyás módszer. A véredényes eljárás egyébként nem vadonatúj, egyes országokban, például Japánban, mint másodlagos kiegészítő lehetőséget már egy ideje alkalmazzák nagy értékű banki tranzakcióknál. Ugyancsak elfogadott módszer fokozottan védett kórházakban, a bűnüldözésben, illetve katonai létesítményekben.

A Tech Times beszámolója szerint mintegy 1600 felhasználó végezte el eddig így a bevásárlás utáni fizetést. Általánosságban az ilyen és egyéb biometrikus azonosítókról azért mindenképpen érdemes megjegyezni, hogy az azonosításra alkalmazott testrész sérülése esetén akadályozva lehetünk, így például feldagadt arccal, vagy begipszelt karral mindenképpen szükséges egy más adatokra támaszkodó beviteli módszer is.

Aki a fejlődésben lemarad, az a rostán is kiesik
„A virágzó világpiacon akár öt komputerre is lehet kereslet” – mondta Thomas Watson, az IBM egyik vezetője 1943-ban, és még Bill Gates is úgy vélte, „640 kilobájt mindenki számára elég lesz”. Tévedtek, de a tévedéseik rámutatnak a technológiai fejlődés kiszámíthatatlanságára. És minél gyorsabb az evolúció, annál veszélyesebb, ha valaki nem tartja lépést.
hirdetés

Véleményvezér

Ilyen se volt még, a vadhús olcsóbb, mint a marha

Ilyen se volt még, a vadhús olcsóbb, mint a marha 

Folyamatosan produkálja a magyar gazdaság a meghökkentő eseményeket, miközben a kormány szerint munkájuk egyszerűen hibátlan.
Szijjártó Péter nagyon örül az oroszbarát Fico győzelmének, a szlovákiai magyar szövetség bukására egy szót nem veszteget

Szijjártó Péter nagyon örül az oroszbarát Fico győzelmének, a szlovákiai magyar szövetség bukására egy szót nem veszteget 

A Kuciak-gyilkosságot követő 2018-as bukása után Robert Fico nagyobb orosz barátságot és kemény EU-ellenességet hirdetett.
9 milliárd forintnál tart a sámándob

9 milliárd forintnál tart a sámándob 

A 2015-ös milánói világkiállításra készült Sámándob-pavilon építésére a kormány 2,3 milliárd forintot adott, majd közel 2 milliárd forintot szavazott meg programokra, hogy mindez kiegészüljön egy további 900 milliós pótköltségvetéssel. Most újabb 4 milliárd forintnál tartunk.
Az osztrák vasutasoknak elegük lett magyar kollégáikból

Az osztrák vasutasoknak elegük lett magyar kollégáikból 

Tényleg egészen elképesztő, hogy a magyar vasút mennyire képtelen megfelelni a kor elvárásainak.
A magyar élelmiszer-infláció fele az állami adóemelések eredménye

A magyar élelmiszer-infláció fele az állami adóemelések eredménye 

Érdekes az állami kommunikáció. Miközben folyamatosan az infláció elleni harc hőseként mutatja magát be a kormány az élelmiszer áremelkedés felét a kabinet generálta.
Szijjártó Péternek szerepelnie kellene a Kőgazdag Fiatalok című reality showban

Szijjártó Péternek szerepelnie kellene a Kőgazdag Fiatalok című reality showban 

Igazságtalan, hogy külügyminiszterünk nem kapott lehetőséget a legújabb, nézőszámot döntögető reality showban. Pont ugyanúgy él és gondolkodik, mint az ott szereplők.


Magyar Brands, Superbrands, Bisnode, Zero CO2 logo