hirdetés

Már a leggazdagabbak is csak mobilon bankolnak

Évtizedek óta volt általános vélemény a bankoknál a gazdagok vagyonának kezelésénél: a személyes kapcsolat a legfontosabb. Napjainkban viszont a svájci milliomos gyakrabban veszi fel a mobiltelefont, mint hogy bankárával tárgyaljon.
hirdetés

 

Ennek következtében is csökkentik sok országban a bankfiókok számát, sőt: visszaszorulóban van az online-bankolás is, az egyáltalán nem távoli jövőben a mobil lesz az elektronikus pénzkezelés fő eszköze.

Kép:Pexels

Az UBS-nél, a nagy svájci banknál a digitális ügyintézések 40 százalékát már telefonon kezdeményezik.

Tanulságos, hogy minél gazdagabb az ügyfél, annál többet használja a legkorszerűbb technikát: az UBS egymillió franknál nagyobb vagyonnal rendelkező betéteseinél tavaly 37 százalékkal emelkedett a mobillal intézett ügyletek száma.

A vagyonos ügyfelek egyébként az átlagosnál nagyobb mértékben használják bankjuk más digitális szolgáltatásait is, mégpedig koruktól függetlenül: a 65 év felettieknek a többsége tartja a kapcsolatot bankjával telefonon.

Befektetéseinkről is telefonon döntünk
Az online vásárlás és banki ügyintézés mellett a megtakarítások során is egyre inkább teret nyerhetnek a webes felületek és telefonos alkalmazások. A hazai befektetők jelzései alapján egyelőre inkább az asztali eszközöket használják ilyen célból, a fejlesztések azonban ezen a területen is az okostelefonok irányába mutatnak – jelezte a K&H.
A fő érdeklődés náluk is a legegyszerűbb műveletekre irányul, mint a számla mérlegének lekérdezése vagy az utalások, de a mobil fokozatosan átveszi a banki tanácsadó klasszikus szolgáltatásait is: telefonon kap az érdeklődő befektetési tanácsokat, piaci elemzéseket.

A gazdag svájci szívesen próbálja ki a technikai újdonságokat, lehetőleg minél többet. Többségük iPhone-nal rendelkezik, az Android telefonok kevésbé népszerűek. Kevés a tablet-használó, míg az okosórák és az okoshangszórók a sereghajtók.

Az új trend tanulsága a bankok számára, hogy a mobilos ügyfelek számára a biztonság mellett a legfontosabb, alapvető szolgáltatásokra kell fordítaniuk a legnagyobb figyelmet. Jó, ha tudnak különlegeseket is nyújtani, de azok fejlesztése költséges és ritkán használják őket.

Más szóval: fontosabb a kötelező gyakorlat, mint a kűr – az utóbbit továbbra is a személyes találkozók jelentik.

(Forrás: Neue Zürcher Zeitung)

hirdetés

Véleményvezér

Az adócsökkentés kormánya élen az adóemelések európai listáján

Az adócsökkentés kormánya élen az adóemelések európai listáján

A választások előtt fedezet nélkül kiszórt költségvetési milliárdok árát most fizetjük meg. A Pénzügyminisztérium gyakorlatilag átalakult adóemelési üzemmé.
Az értelmetlen dúlás háborújává fajul az orosz-ukrán konfliktus

Az értelmetlen dúlás háborújává fajul az orosz-ukrán konfliktus

Egy víztároló gátja pusztult el Ukrajnában, aminek következményeként 10 Balatonnyi víznek kell pár óra alatt lefolynia a Dnyiprón.
Ciki, ekkorát még nem bukott a Nemzeti Fogyasztóvédelmi Hatóság

Ciki, ekkorát még nem bukott a Nemzeti Fogyasztóvédelmi Hatóság

Közel 300 millió forintos pert vesztett a Nemzeti Fogyasztóvédelmi Hatóság a Ryanairrel szemben. Az ítélet jogerős.
Elszabadultak a lángosárak

Elszabadultak a lángosárak

A nyaralás kedvenc népi eledelének ára elképesztő magasságokba emelkedett.
Elrettentő példaként került Magyarország óriásplakátra Lengyelországban

Elrettentő példaként került Magyarország óriásplakátra Lengyelországban

Rettenetes nagyot fordult a magyar külpolitika az elmúlt években. Az Orbán-kormány egykori csúcsteljesítménye a Visegrádi Négyek együttműködésben ma már kakukktojásnak számítunk.
Ugrált-e Juhász Péter meztelenül a Bazilika kilátóteraszán?

Ugrált-e Juhász Péter meztelenül a Bazilika kilátóteraszán?

Megosztotta a közvéleményt az a kormányelképzelés, hogy kiveszik a Btk-ból a közéleti diskurzusban elkövetett rágalmazást, becsületsértést. Sokan politikai okokat sejtenek.


Magyar Brands, Superbrands, Bisnode, Zero CO2 logo