hirdetés

Válság van: az MSZP százmilliókért költözik

Hétszázhuszonhárom millió forint kedvezményes hitelt vesz fel az MSZP, aminek lehetőségét egy ötpárti konszenzussal elfogadott törvény biztosítja.
hirdetés

A többi parlamenti erő is hitelt kér az ingatlanvásárlásaihoz; igaz, a Fidesz, a KDNP és az MDF összesen kér annyit, mint az MSZP. A szocialisták az év végéig elhagyják átmeneti pártközpontjukat - írta a hétfői Népszabadság. A lap információi szerint a szocialisták összesen 723,5 millió forintot kértek és kapnak. A megvásárolni kívánt 44 ingatlanból viszont csak 22-t vesznek meg ebből a forrásból, a többit a megyék és az országos központ arányos felosztással. A Népszabadság forrásai szerint végleges döntés az ingatlanokat illetően még nincs, jelenleg is vizsgálják, hogy melyiket érdemes megvenni és melyiket nem.

Ami a szocialisták pártközpontját illeti, immár bizonyos, hogy az év végéig átköltözik a Vérmező utcai irodaházból a Jókai utcai, egykori KPVDSZ-székházba. Az új, hatodik kerületi, Jókai utcai ingatlanért az MSZP kereken bruttó 700 millió forintot fizet (a felújítások, átalakítások további százmilliót emésztenek fel), beköltözni viszont hivatalosan csak január elsején fognak.

Az új országos központ nyitottabb és modernebb kíván majd lenni, mint az eddigi. Internetkávézó épül az alsó szint aulájában, közösségi terek, információs pultok, könyvtár nyílhat a betérők előtt. Várhatóan a szocialisták Pest megyei és budapesti vezetése, valamint egyes kiszolgáló háttérintézmények is "visszaköltözhetnek" az új épületbe - olvasható a Népszabadságban.

hirdetés

Véleményvezér

Rekord a 100 éven felüliek számában

Rekord a 100 éven felüliek számában

A világjárványt követően általános jelenség volt, hogy mindenütt csökkent a várható élettartam. Japánban viszont meghaladta a 90 ezret a 100 éven felüliek száma.
Szárnyal a német hadiipar

Szárnyal a német hadiipar

Két vesztes világháborút követően is Európa élén a német gazdaság, hadiiparuk pedig hatalmasat lépett előre.
Putyin körözött bűnöző lett akkor Magyarországon is?

Putyin körözött bűnöző lett akkor Magyarországon is?

A Nemzetközi Büntetőbíróság (International Criminal Court) körözést adott ki az orosz elnökre, Vlagyimir Putyinra. 
Magyarországon bezuhant a születéskor várható élettartam

Magyarországon bezuhant a születéskor várható élettartam

Megdöbbentően mélyre, 11 évvel ezelőtti szintre süllyedt Magyarországon a várható élettartam.
Gellert kapott Orbán Viktor golyója, amivel lábon lőtte magát Európa

Gellert kapott Orbán Viktor golyója, amivel lábon lőtte magát Európa

Orbán Viktor szeptemberben úgy vélte, visszafelé sültek el a szankciók, lábon lőtte magát Európa. A háború végét ma sem látjuk, de a számlák az egekbe szöktek.
Hadházy Ákos feljelenti Orbán Viktort

Hadházy Ákos feljelenti Orbán Viktort

A korrupció ellen harcoló független képviselő szerint Orbán Viktor hivatali visszaélést követett el.


Magyar Brands, Superbrands, Bisnode, Zero CO2 logo