hirdetés

Újabb történelmi csúcson zárt a BUX

Az előző csúcsdöntés június 2-án, pénteken volt, akkor a BUX 35 150,44 ponton állt. A tegnapi emelkedés főként az OTP-papírok közel egy százalékos felértékelődésének volt köszönhető, a BUX pedig 35 411,01 ponton zárta a napot.
hirdetés

A részvénypiac forgalma 8,3 milliárd forint volt, a vezető részvények a Magyar Telekom kivételével erősödtek az előző napi záráshoz képest. Nagy András, az Erste Befektetési Zrt. részvényelemzője az állami tévében elmondta: jó hangulat jellemezte az európai kereskedést, a BUX enyhén emelkedett. Az elemző szerint az előrehozott brit parlamenti választások eredményére adott piaci reakciók nem voltak markánsak, mert a részvénypiacokat nem érte váratlanul, hogy Theresa May, konzervatív párti miniszterelnök és a brit Konzervatív Párt elveszítette az abszolút többséget. A voksolás végkimeneteléről szóló felmérések is hasonló eredményt mutattak - tette hozzá.

A Mol 10 forinttal, 0,04 százalékkal, 22 300 forintra erősödött, 1,1 milliárd forintos forgalomban. Az OTP-részvények ára 76 forinttal, 0,86 százalékkal, 8906 forintra nőtt, forgalmuk 3,9 milliárd forintot tett ki. A Magyar Telekom árfolyama 2 forinttal, 0,42 százalékkal, 469 forintra csökkent, forgalma 164,3 millió forint volt. A Richter-papírok árfolyama 25 forinttal, 0,36 százalékkal, 7045 forintra emelkedett, a részvények forgalma 1,0 milliárd forintot ért el.

A kis és közepes részvények indexe, a BUMIX 2434,56 ponton zárt pénteken, ez 26,31 pontos, 1,09 százalékos emelkedés a csütörtöki záráshoz viszonyítva. A BÉT áruszekciójában pénteken a takarmánykukorica elszámoló ára novemberre 200 forinttal olcsóbb lett, így tonnánként 44 300 forintba kerül. A takarmánykukorica ára júliusra, illetve szeptemberre tonnánként 44 000 forint, illetve 44 500 forint maradt. A repce ára nem változott, augusztusra, illetve szeptemberre tonnánként továbbra is 101 000 forintba, illetve 107 000 forintba kerül.

hirdetés

Véleményvezér

Már jégpálya is van Felcsúton

Már jégpálya is van Felcsúton

Egyik napról a másikra kinőtt a földből.
Végre egy élelmiszer, aminek látványosan lejjebb ment az ára még nálunk is

Végre egy élelmiszer, aminek látványosan lejjebb ment az ára még nálunk is

Jó volt a termés világszerte, a túlkínálat miatt pedig legalább 50 százalékot esett az avokádó globális ára.
Már a kiflit is horroráron adják

Már a kiflit is horroráron adják

A Vakmajom blog követi az egyik budapesti pékségben árult termék árának alakulását, ahol már 350 forintot is elkérnek egy kovásos kifliért.
Nőttek a veszteségadatok az orosz-ukrán fronton

Nőttek a veszteségadatok az orosz-ukrán fronton

A hadseregek átcsoportosítását követően ismét felerősödtek a harci cselekmények Ukrajnában, ami növeli az áldozatok számát.
Megtaláltuk Szijjártó Péter legnagyobb ellenlábasát

Megtaláltuk Szijjártó Péter legnagyobb ellenlábasát

Szijjártó Péter külügyminiszter béke barátja Bagarjaként járja a világot és nem érti, miért nem értik. Az észt miniszterelnök most elmondta.
Duplájára nőtt a túrós tészta ára

Duplájára nőtt a túrós tészta ára

Igazi hungarikum a túrós csusza, nincs olyan magyar ember, aki ne ismerné, ne evett volna. Ára iránymutató.


Magyar Brands, Superbrands, Bisnode, Zero CO2 logo