Titokzatos fejhullások a nagy cégeknél

Egyetlen nap alatt 3 gazdasági csúcsvezető távozását jelentették be. Közös jellemzőjük, hogy mindegyik nagyszerű munkát végzett, most mégis mennek. Ki érti ezt?

A kulcsfontosságú Magyar Nemzeti Vagyonkezelő (MNV) Zrt. új vezérigazgatója Lakner Zsuzsa lett, aki szerteágazó elméleti és gyakorlati tapasztalattal rendelkezik a vagyongazdálkodás területén. Azt várják tőle, hogy a társaság működése transzparens legyen, és aktívan járuljon hozzá az állami vagyon stratégiai szemléletű kezeléséhez, gyarapításához, az önálló és önellátó gazdaság megteremtéséhez. Távozik Rózsa Zsolt vezérigazgató, akinek munkássága példátlan stabilitást és céltudatosságot jelentett a társaság életében – fogalmaznak az MNV közleményében. A dokumentum arra nem tér ki, hogy akkor miért megy?

Rejtély, hogy kinek miért kell mennie (Fotó: depositphotos)

Őrségváltás van Magyarország legnagyobb munkaadójánál is. Távozik a MÁV-VOLÁN-csoport elnök-vezérigazgatója Homolya Róbert, aki 2018 óta vezette a céget. Utódlásáról a későbbiekben születik döntés. Ő is remekül dolgozott a Technológiai és Ipari Minisztérium közleménye szerint. Homolya Róbert irányítása alatt a járványhelyzetben is megbízhatóan működött a vasúti közlekedés. Vezetésével indult el a VOLÁNBUSZ MÁV-csoportba integrálása és számos jelentős fejlesztés, köztük a Nyugati pályaudvar rég esedékes felújítása. A legnagyobb hazai vasúti és közúti közösségi közlekedési szolgáltatóknál tavaly így már 57 ezer munkavállalót érintően született meg az újabb hároméves bérmegállapodás. A közlemény az ő esetében sem tér ki arra, hogy akkor miért is távozik, viszont kiderül, hogy a jövőben minden még jobb lesz. A kormány a tiszta, energiahatékony vasutat a jövő közlekedési eszközeként kezeli, a kötött pályának a hazai és nemzetközi személyszállításban és árufuvarozásban is központi szerepet szán. A pályakorszerűsítésekben, járműbeszerzésekben és a kapcsolódó iparfejlesztésben több ezermilliárd forint hasznosulhat a következő időszakban. Az újonnan életre hívott Nemzeti Közlekedési Központ közreműködésével az utasok igényeihez igazodó, az autózással árban és időben is versenyképes szolgáltatási kínálat, egységes menetrend és összehangolt tarifarendszer kialakítása a cél.

A Magyar Export-Import Bank is új fejest kap Kisgergely Kornél személyében. Az új vezérigazgató jelentős banki és gazdaságpolitikai felsővezetői tapasztalatokkal rendelkezik, többi között a Magyar Fejlesztési Bank főigazgatói feladatait látta el. Elődje, a most távozó Jákli Gergely szintén kiváló munkát végzett és persze itt sem tudni, hogy akkor ő miért veszi a kalapját? Ahogy írják a bank közleményében, a távozó vezérigazgató érdemben tovább erősítette a bank szerepét az exportfinanszírozás támogatásában, továbbá vezetésével a bank kritikus fontosságú pénzügyi segítséget nyújtott a magyar vállalatoknak a pandémia idején.

Összefoglalva minden távozó vezető remekül dolgozott, de nélkülük még jobb lesz minden.

Véleményvezér

Kimaradtak a pedagógus-béremelésből a gyermekvédelmi gyámok

Kimaradtak a pedagógus-béremelésből a gyermekvédelmi gyámok 

Vannak még gondok a gyermekvédelem területén.
Megszületett az első magyar extra szűz olívaolaj, nem tréfa

Megszületett az első magyar extra szűz olívaolaj, nem tréfa 

Egy álom lett kézzelfogható igazság.
Szenved Európa, kivétel litvánok és lengyelek

Szenved Európa, kivétel litvánok és lengyelek 

Nem bízunk a pozitív pénzügyi jövőnkben.
Magyar Péter felajánlotta az összes jobboldali médiának, hogy szívesen ad nekik interjút

Magyar Péter felajánlotta az összes jobboldali médiának, hogy szívesen ad nekik interjút 

Köszörüljük ki a csorbát üzeni Magyar Péter azoknak, akik eddig azért bírálták, mert baloldali médiumoknál beszélt.
Rekordot döntött a lengyel valuta ára a magyarral szemben

Rekordot döntött a lengyel valuta ára a magyarral szemben 

90 forint felett egy zloty ára.
Orvos híján a polgármester költözött az uniós pénzből felújított szolgálati lakásba

Orvos híján a polgármester költözött az uniós pénzből felújított szolgálati lakásba 

Nem is tudni melyik a nagyobb baj, hogy nincs orvos, vagy, hogy illetéktelenül lakik a polgármester a szolgálati lakásban.

Info & tech

Cégvezetés & irányítás

Piac & marketing


Magyar Brands, Superbrands, Bisnode, Zero CO2 logo