hirdetés

Novemberben is nőtt az MLBKT beszerzésimenedzser-indexe

A beszerzésimenedzser-index értéke már tizenhat hónapja bővülést jelez azt követően, hogy 2013 áprilisától augusztusig folyamatosan 50 pont körül ingadozott és nem mutatott semmilyen határozott trendet.
hirdetés

A vizsgált részindexek többsége szintén emelkedett az októberi értékéhez viszonyítva. A beszerzésimenedzser-index értéke már tizenhat hónapja bővülést jelez azt követően, hogy 2013 áprilisától augusztusig folyamatosan 50 pont körül ingadozott és nem mutatott semmilyen határozott trendet. (Egy évvel ezelőtt így álltunk.)

A foglalkoztatottság indexe ismét 50,0 pont felett volt a múlt hónapban és 1995 óta csak egyszer volt magasabb az érték. A termelési mennyiség indexe átlag felettinek számít, nőtt októberi értékéhez képest, és már tizenharmadik hónapja jelzi a termelt mennyiség emelkedését.

Az új rendelések indexe enyhébben emelkedett, és a mostani így a legmagasabb novemberi érték 1995 óta, felülmúlja az 1995 óta mért hosszú távú átlagot, valamint az elmúlt három év átlagát is.

A beszerzési mennyiség indexe emelkedett októberi értékéhez képest, és egyúttal a mennyiség további emelkedését jelzi. A mostani érték felülmúlja az elmúlt három év átlagát, és a második legmagasabb novemberi adat. A beszerzett mennyiség tizenegyedszer növekedett az idei év folyamán.

A beszerzési árak növekedési üteme a válaszadók jelzése szerint erősödött. Ezzel a beszerzési árak az elmúlt ötvenhét hónapban nem csökkentek. A késztermékkészletek szintje novemberben magasabb lett. A korábbi novemberi értékeket nézve az idei átlag felettinek mondható, és a harmadik legmagasabb 1995 óta.A külpiaci mutatók közül az importindex értéke növekedett októberhez képest, és egyhavi szűkülés után harmadszor jelzi az import mennyiségének újbóli növekedését.Az exportindex értéke szintén növekedett az előző hónaphoz képest, és továbbra is 50,0 pont felett maradt. A bővülés tizennyolcadik hónapja folyamatosan tart.

hirdetés

Véleményvezér

Az értelmetlen dúlás háborújává fajul az orosz-ukrán konfliktus

Az értelmetlen dúlás háborújává fajul az orosz-ukrán konfliktus

Egy víztároló gátja pusztult el Ukrajnában, aminek következményeként 10 Balatonnyi víznek kell pár óra alatt lefolynia a Dnyiprón.
Ciki, ekkorát még nem bukott a Nemzeti Fogyasztóvédelmi Hatóság

Ciki, ekkorát még nem bukott a Nemzeti Fogyasztóvédelmi Hatóság

Közel 300 millió forintos pert vesztett a Nemzeti Fogyasztóvédelmi Hatóság a Ryanairrel szemben. Az ítélet jogerős.
Elszabadultak a lángosárak

Elszabadultak a lángosárak

A nyaralás kedvenc népi eledelének ára elképesztő magasságokba emelkedett.
Elrettentő példaként került Magyarország óriásplakátra Lengyelországban

Elrettentő példaként került Magyarország óriásplakátra Lengyelországban

Rettenetes nagyot fordult a magyar külpolitika az elmúlt években. Az Orbán-kormány egykori csúcsteljesítménye a Visegrádi Négyek együttműködésben ma már kakukktojásnak számítunk.
Ugrált-e Juhász Péter meztelenül a Bazilika kilátóteraszán?

Ugrált-e Juhász Péter meztelenül a Bazilika kilátóteraszán?

Megosztotta a közvéleményt az a kormányelképzelés, hogy kiveszik a Btk-ból a közéleti diskurzusban elkövetett rágalmazást, becsületsértést. Sokan politikai okokat sejtenek.
Zárul a nagy magyar urnafalépítő korszak

Zárul a nagy magyar urnafalépítő korszak

2021 májusáig lehetett pályázni az önkormányzatoknak a Magyar Falu Program keretén belül temetők infrastrukturális fejlesztésére. A megvalósításra 18 hónapot kaptak a pályázat odaítélését követően.


Magyar Brands, Superbrands, Bisnode, Zero CO2 logo