hirdetés

Meztelen a király, avagy Orbán Viktor és Csányi Sándor

A múlt hét legizgalmasabb gondolata kétségkívül Csányi Sándortól, az OTP elnök-vezérigazgatójától hangzott el. A magyar gazdaság utolsó mohikánja ő, aki még megengedheti magának, hogy azt mondja, amit gondol és emellett igazi gazdasági erővel rendelkezik. Ezért nagyon érdemes odafigyelni szavaira, páratlan autonómiája és tudása megkerülhetetlenné teszi.

hirdetés

Ha valakit ma megkérdeznek Magyarországon, hogy minek köszönhető nálunk az elszabadult infláció, akkor nagy eséllyel azt a választ kapjuk, hogy a brüsszeli szankciók miatt történik. Jól működik tehát a kormánypropaganda, amire több százmillió forint adófizetői pénz ment el és még nincs vége. Az állítás ugyanakkor formállogikailag sem stimmelhet, hiszen a többi európai országot ugyanúgy érintik a szankciók, mint minket, mégis átlagosan fele akkora az uniós infláció, mint a magyar. Ezt persze a gazdaságilag dörzsöltebbek igazán tudják, még a fideszesek is, de a valóságról az utóbbiaknak hallgatniuk kell. Most először fordult elő, hogy egy potentát e kérdésben ki meri mondani: a király meztelen.

Lehet, hogy kevesebbet kellett volna költeni a 2022-es országgyűlési választások előtt, mert azért a fogyasztói árindex nem egyenlő a háborús inflációval.

Csányi Sándor nagyon pontosan fogalmazott az Indexnek. A háborús infláció nagyságát kiválóan mutatja az uniós átlag, a magyar fogyasztói árindexben pedig azontúl vastagon benne van a választási költségvetés ára. Orbán Viktor nem bízta a véletlenre újraválasztását. Csányi Sándor szavaiban még az a gondolat is részben fellelhető, hogy ennyit szerencsétlenkedő ellenzék mellett kevesebbet is elég lett volna kivenni Orbánéknak az állami költségvetésből önmaguk újraválasztása érdekében. Ennek ára a banki különadókon keresztül egyébként közvetlenül Csányi Sándor zsebét is érinti, de ezért nem igazán haragszik.

hirdetés

Véleményvezér

Elrettentő példaként került Magyarország óriásplakátra Lengyelországban

Elrettentő példaként került Magyarország óriásplakátra Lengyelországban

Rettenetes nagyot fordult a magyar külpolitika az elmúlt években. Az Orbán-kormány egykori csúcsteljesítménye a Visegrádi Négyek együttműködésben ma már kakukktojásnak számítunk.
Ugrált-e Juhász Péter meztelenül a Bazilika kilátóteraszán?

Ugrált-e Juhász Péter meztelenül a Bazilika kilátóteraszán?

Megosztotta a közvéleményt az a kormányelképzelés, hogy kiveszik a Btk-ból a közéleti diskurzusban elkövetett rágalmazást, becsületsértést. Sokan politikai okokat sejtenek.
Zárul a nagy magyar urnafalépítő korszak

Zárul a nagy magyar urnafalépítő korszak

2021 májusáig lehetett pályázni az önkormányzatoknak a Magyar Falu Program keretén belül temetők infrastrukturális fejlesztésére. A megvalósításra 18 hónapot kaptak a pályázat odaítélését követően.
Öt év után kiderült Fekete-Győr András ártatlan

Öt év után kiderült Fekete-Győr András ártatlan

Nem fognak expresszt elnevezni a magyar igazságszolgáltatásról, ez már biztos.
A bécsi piacokon érdemes zöldséget venni a magyaroknak

A bécsi piacokon érdemes zöldséget venni a magyaroknak

Fenekestül fordult fel a világ, amikor Bécsben olcsóbb a zöldség, mint itthon.
Hadházy Ákos titkos hangfelvételt közölt Schadl ügyben

Hadházy Ákos titkos hangfelvételt közölt Schadl ügyben

Különös hangfelvételt hozott nyilvánosságra Hadházy Ákos független képviselő, aki azt jósolja, nem sok minden változik a magyar végrehajtás korrupt gyakorlatában.


Magyar Brands, Superbrands, Bisnode, Zero CO2 logo