Magyarország legversenyképesebbje

Elkészült a Közép-Duna Térség gazdaságfejlesztését célzó program, melynek célkitűzéseiről a Dunaújvárosban 2. alkalommal megrendezett Danuwin - Közép Dunatérségi gazdaságfejlesztési konferencián számoltak be az Új Dunapolis Gazdaságfejlesztési Klaszter résztvevői és a stratégia kidolgozói.

Ront vagy javít Magyarország megítélésén a soros EU-elnökség?
Milyen újabb öt év elé néz Karácsony Gergely?
Mi lesz a liberalizmussal Magyarországon?
Online Klasszis Klubtalálkozó élőben Horn Gáborral!

Vegyen részt és kérdezzen Ön is a Republikon Alapítvány kuratóriumának elnökétől!

2024. július 24. 15:30

A részvétel ingyenes, regisztráljon itt!

 

Dunaújváros és kistérsége még mindig az ország fejlettebb térségei közé tartozik, és bár az ezredforduló környékén megtapasztalt jelentős visszaesés óta sikerült stabilizálni a helyi gazdaságot, mind a vállalati, mind az ezen alapuló térségi versenyképesség hosszú távon csak a folyamatos innovációk révén tartható fenn. A térség, a felsőoktatási és ipari szereplők közös érdeke, hogy folytatódjon a viszonylagosan nagy arányú gazdasági növekedés és annak feltételei állandósuljanak.

A Közép-Duna Térségi Gazdaságfejlesztési Platform 2010. december 22-én alakult - mely azóta Új DunaPolis Gazdaságfejlesztési Klaszter néven intézményesült -  elsődleges feladatául tűzte ki a térség gazdaságfejlesztési koncepciójának kialakítását. A Dunaújváros központi szerepével kialakult közép-Dunai térség fejlesztésének főbb irányait a Budapesttel való kapcsolat, a magas urbanizációs szint, a népesség magasabb iskolázottsága, a térségi vállalkozási hajlandóság, s a helyi piacok viszonylag nagy fogadóképessége határozza meg.

A fő cél, hogy Fejér megye 2020-ra Magyarország legversenyképesebb térségévé váljon

Jövőképünk egy olyan tartósan versenyképes gazdasági térség, ahol a munkát, a vállalkozást és a teljesítményt megbecsülik, a vállalkozások közötti intenzív együttműködések alakítják a gazdasági fejlődést és ahol felelősen gazdálkodnak a térség emberi, környezeti és gazdasági erőforrásaival - üdvözölte a konferenciát Dr. Parragh László, a Magyar Kereskedelmi és Iparkamara elnöke.

Az Új DunaPolis Gazdaságfejlesztési Klaszter stratégiájában hét fejlesztési programot dolgozott ki, amely fejlesztési programok egy-egy stratégiai cél elérését szolgálják: könnyen mobilizálható, jó munkaerő biztosítását; a fiatalok elvándorlásának visszafordítását; kiegyensúlyozott vállalkozói környezet megteremtését; fejlett áruszállítási rendszer kialakítását; az energiaellátás biztonságának és a hatékony energia felhasználás megteremtését; egészséges, tiszta és kockázatmentes környezetet, valamint a térség versenyképességének érdekében a képzések és a helyi kutatás-fejlesztés és innováció erősítését.

Fő célunk, hogy Fejér megye 2020-ra Magyarország legversenyképesebb térségévé váljon, ahol mind az egy főre jutó beruházásokban, mind a munkatermelékenységben, mind a foglalkoztatási szintben, mind az egy főre jutó GDP tekintetében ne csak jelentősen az országos átlag felett teljesítsen a térség, de közvetlen versenytársainak, a hozzá hasonló adottságú megyei jogú városokat is tartalmazó térségeknek a versenyében minden évben dobogós helyezést tudjon felmutatni - mondta Králik Gyula, a Dunaújvárosi Kereskedelmi és Iparkamara elnöke.

 

Véleményvezér

Már csak az aluliskolázottaknál dübörög a Fidesz

Már csak az aluliskolázottaknál dübörög a Fidesz 

Már gyurcsányozni sem érdemes.
Hatalmas metrót épít a mindössze 300 ezer lakosú Kolozsvár

Hatalmas metrót épít a mindössze 300 ezer lakosú Kolozsvár 

Világváros lesz Kolozsvárból.
A Facebookon Orbán Viktoron mulatnak

A Facebookon Orbán Viktoron mulatnak 

Nem is volt, de azért megszüntetnék.
Példátlan helyzet, közadakozást kezdeményezett a Bethesda Gyermekkórház, hogy egy műtőjét működtetni tudja

Példátlan helyzet, közadakozást kezdeményezett a Bethesda Gyermekkórház, hogy egy műtőjét működtetni tudja 

Miközben az elit gátlástalanul urizál, már az alapszolgáltatások sem működnek.
Lázár Jánosnak nem megy a Fanta-matek

Lázár Jánosnak nem megy a Fanta-matek 

A Fanta-botrány és a műbalhé.
Magyar Péter szerint egy fideszes képviselő titokban megszavazta az Európai Parlament elnökének a néppárti jelöltet

Magyar Péter szerint egy fideszes képviselő titokban megszavazta az Európai Parlament elnökének a néppárti jelöltet 

Újraválasztották Roberta Metsolát az Európai Parlament elnöki tisztségébe.


Magyar Brands, Superbrands, Bisnode, Zero CO2 logo