hirdetés

Két számjegyű betétkamatot kínálnak ezek a bankok

Meglepően kevés, mindössze 4 bank követte a bő egy éven át tartó jegybanki alapkamat-emelkedést a lekötöttbetét-kamataiban. Közülük most a MagNet Bank lépett be a két számjegyű betétkamatot kínáló bankok körébe. A betéttel egy kedvező díjazású bankszámla is párosul, mely jól jöhet a bankok idén várható brutális emelése ellen is.

hirdetés

Mától 11 százalékos betétkamatot kínál a MagNet Bank

Az egyre gyorsuló infláció ellen a hónapok óta változatlanul 13 százalékon hagyott jegybanki alapkamat nem sok mozgásteret hagy a bankoknak a forrásgyűjtés terén. Ennek ellenére - a vonzó állampapír-kínálat miatt - nincs nagy tolongás a magas kamatot kínáló hitelintézetek táborában. Az eddigi három bank mellett azonban mától a MagNet Bank is kínál két számjegyű kamatozást biztosító lekötött betétet.

Bővült a kör (Fotó: Depositphotos)
Bővült a kör (Fotó: Depositphotos)

2023. január 16-tól az Aktív Plusz Közösségi Betétben elhelyezett megtakarításokra az első 3 hónapos kamatperiódusban kiemelkedő, évi 11 százalékos (EBKM: 10,88 százalék) betéti kamatot kínál a hitelintézet. A betétlekötés 1 és 100 millió forint közötti összeggel érhető el.

A magas kamatnak három feltétele van. Egyrészt a betétlekötésnek új pénzből kell történnie az ügyfél közösségi banknál vezetett számlái 2022. december havi látra szóló egyenlege és lekötött betéti egyenlege együttes átlagos összegéhez képest. Másrészt az ügyfélnek aktiválnia kell a lakossági számláját okostelefonon elérő MagNet Mobilbank szolgáltatást. Harmadrészt a 3 hónapos kamatfizetési időszak mindegyik hónapjában legalább 30 ezer forint összértékben kell vásárolnia a magnetes számlájához kötődő bankkártyájával.

Az első 3 hónapos kamatfizetési időszak leteltével az évi 11 százalékos kamatot jóváírja a MagNet Bank. Ezután az automatikusan ismételten lekötésre kerülő Aktív Plusz Betét a Mentor-Szféra Plusz - NetBank Betét szabályaival és kamatozásával folytatódik, aminek a kamata jelenleg évi 6,25 százalék, az EBKM 6,18 százalék. A betét kamata változó, de a 3 hónapos kamatfizetési időn belül fix. Az Aktív Plusz Betét a 3 hónapos kamatfizetési időszakok utolsó napjain kamatveszteség nélkül felmondható.

hirdetés

Véleményvezér

A csirkemell ársapkáján buknak a legnagyobbat a kereskedők

A csirkemell ársapkáján buknak a legnagyobbat a kereskedők

Már a Nemzeti Agrárgazdasági Kamara (NAK) is azt javasolja, hogy szűnjön meg az árstop.
Élelmiszer magánimport indult nyugatról, a sláger az ott jóval olcsóbb sajt

Élelmiszer magánimport indult nyugatról, a sláger az ott jóval olcsóbb sajt

Elsősorban a tartós élelmiszer és a vegyiáru az, amit ma már jóval olcsóbban lehet megvásárolni nyugaton, mint nálunk.
Erősödik a nemzeti valuta és nő a tanárok fizetése a közelben

Erősödik a nemzeti valuta és nő a tanárok fizetése a közelben

Úgy néz ki a csehek pont fordítva csinálnak mindent, mint mi, pedig a szankciós politika őket ugyanúgy érinti, mint minket.
Megfenyegették Hadházy Ákost

Megfenyegették Hadházy Ákost

A falusi szálláshely pályázatból kastélyt építő fideszes polgármester megfenyegette Hadházy Ákos független országgyűlési képviselőt.
Hogyan soroznak az ukránok?

Hogyan soroznak az ukránok?

A rém és álhírek minden háborúnak természetes velejárói. Ezek között kiigazodni viszont fontos egy végzetes konfliktus idején.
Korrupció elleni front indult Ukrajnában

Korrupció elleni front indult Ukrajnában

Szomorú, de a nagy számok azt mutaják, hogy a korrupció nyugatról keletre tartva csak egyre nő. Hogyan lehetne megállítani?


Magyar Brands, Superbrands, Bisnode, Zero CO2 logo