Dinnyében már hamarabb vége az uborkaszezonnak – bővül a fajtaválaszték

Két héttel előzte meg a dinnyék érése a szokásosat, amiben a technológiai fejlesztések, és új fajták is szerepet kaptak.

Mire buzdít a miniszer?

Nagy István hangsúlyozta, a magyar dinnye nemcsak finom, hanem egészséges is, tele van vitaminokkal és ásványi anyagokkal, amelyek hozzájárulnak a szervezet hidratálásához és az egészség megőrzéséhez. A magyar dinnyék különleges ízvilágukat a helyi klimatikus adottságoknak köszönhetik, amelyek harmonikus cukor-sav arányt eredményeznek. A helyi termékek vásárlása nemcsak gazdasági szempontból előnyös, hanem környezetvédelmi szempontból is, mivel minimalizálja a szállítási távolságokat és a környezeti terhelést - hívta fel a figyelmet.

A tárcavezető videójában arra buzdít mindenkit, hogy keressék a hazai dinnyét az árusoknál és áruházakban, ezzel támogatva a magyar gazdákat és a helyi gazdaságot - írta közleményében a minisztérium.

 



Magyar Brands, Superbrands, Bisnode, Zero CO2 logo