hirdetés

Az egymillió új munkahely miatt kapott kétharmadot a Fidesz?

Cséfalvay Zoltán államtitkár szerint az egymillió új munkahely megteremtésének célja mozgósította az embereket, amikor megadták a Fidesznek a kétharmados felhatalmazást.
hirdetés

A Nemzetgazdasági Minisztérium államtitkára az Európai Néppárt csütörtöki budapesti rendezvényén ugyanakkor arra hívta fel a figyelmet, hogy nem a kormány teremti meg az állásokat, hanem a vállalkozások, a kormány pedig kialakítja az ehhez szükséges környezetet. 

Nemzetközi hallgatósága előtt az államtitkár kifejtette: gyakran kérdik tőle, hogy miként sikerült a kétharmados parlamenti többséget elérni. "Nos azért, mert egy konkrét számadatra koncentrálnak szakpolitikáink, ez pedig az egymillió új munkahely megteremtése tíz év alatt" - mondta az államtitkár. Cséfalvay Zoltán hangsúlyozta: nem a kormány teremt munkahelyeket, az ország vezetése a kedvező üzleti környezetet alakítja ki, hogy a vállalkozások létre tudják hozni az egymillió új állást.

A három fő pillér

Éppen ez, a magyar vállalkozások versenyképességének növelése az egyik pillér a kormány gazdaságpolitikájában. Ennek a pillérnek központi eleme a bürokrácia és az adónemek számának, valamint az adóterhelés mértékének csökkentése úgy, hogy Magyarország a közép-kelet-európai régió legversenyképesebb országa legyen - fejtette ki az államtitkár.     

A gazdaságpolitika másik fő pillére a fegyelmezett, kiszámítható költségvetési politika, amely elkötelezett az idei évre tervezett 3,8 százalékos, és a 2011-re kitűzött 3 százalék alatti GDP-arányos deficitcél mellett. Magyarország így az unió éllovasainak szűk csoportjába, a huszonhetek közül az első ötbe kerül - húzta alá Cséfalvay Zoltán.     

A gazdaságpolitika harmadik pillére a gazdaságfejlesztés, az értékteremtés szempontjából legfontosabb iparágcsoportok támogatása - mondta Cséfalvay Zoltán. A stratégiai államtitkár hangsúlyozta: az előző időszakkal ellentétben az uniós forrásokat hatékonyan fogja felhasználni a kormány, a források 50 százalékát vállalatok támogatására fordítja.

hirdetés

Véleményvezér

Erősödik a nemzeti valuta és nő a tanárok fizetése a közelben

Erősödik a nemzeti valuta és nő a tanárok fizetése a közelben

Úgy néz ki a csehek pont fordítva csinálnak mindent, mint mi, pedig a szankciós politika őket ugyanúgy érinti, mint minket.
Megfenyegették Hadházy Ákost

Megfenyegették Hadházy Ákost

A falusi szálláshely pályázatból kastélyt építő fideszes polgármester megfenyegette Hadházy Ákos független országgyűlési képviselőt.
Hogyan soroznak az ukránok?

Hogyan soroznak az ukránok?

A rém és álhírek minden háborúnak természetes velejárói. Ezek között kiigazodni viszont fontos egy végzetes konfliktus idején.
Korrupció elleni front indult Ukrajnában

Korrupció elleni front indult Ukrajnában

Szomorú, de a nagy számok azt mutaják, hogy a korrupció nyugatról keletre tartva csak egyre nő. Hogyan lehetne megállítani?
Mi történne ha holnap megszűnnének az ársapkák itthon? Pontos számítás

Mi történne ha holnap megszűnnének az ársapkák itthon? Pontos számítás

Nagy vitatéma, hogy hasznosak-e az ársapkák, vagy nem. A benzin esetében nagy volt a bukta, de kérdés, mi lenne az élelmiszerek esetében.
Imádja a közpénzből vett luxust a fideszes polgármester

Imádja a közpénzből vett luxust a fideszes polgármester

Pétervására város fideszes polgármestere nemcsak kastélyt épített uniós pénz felhasználásával magának.


Magyar Brands, Superbrands, Bisnode, Zero CO2 logo