ÁFA visszatérítési szolgáltatások az Eurowaggal

Az ÁFA visszatérítési kérelmek kezelésének bonyolultsága miatt, több millió euró ÁFA visszatérítési lehetőség marad minden évben kihasználatlanul. Ezt a pénzt a vállalkozásának fejlesztésére, vagy a szükséges eszközök beszerzésére, korszerűsítésére, karbantartására költhetné. Sok vállalat az adminisztratív nehézségek, vagy a különböző országok adótörvényének ismerete hiányában mulasztja el az ÁFA visszatérítés igénylését.

Megroggyanhat a Fidesz a Novák-botránytól? Kitört a belharc a pártban?
Mi lesz az uniós pénzekkel és a magyar gazdasággal?

Online Klasszis Klubtalálkozó élőben Lengyel Lászlóval -
vegyen részt és kérdezzen Ön is a Pénzügykutató Zrt. vezetőjétől!

2024. február 28. 15:30

A részvétel ingyenes,
regisztráljon itt!

Még ha egy vállalat úgy is dönt, hogy benyújtja az ÁFA visszatérítési kérelmet, gyakran nem a megfelelő összeget igényli. Ennek oka, hogy hiányoznak a szükséges bizonylatok, dokumentumok vagy egyszerűen az adott ország adózási törvényeiben nem jártas.

Az Eurowag átfogó adóügyi szolgáltatásokat kínál ügyfeleinek, hogy segítsen egyszerűsíteni, felgyorsítani és maximalizálni az ÁFA visszatérítéseket. Az alábbiakban részletezzük, hogyan segíthet nemzetközi adóügyi szolgáltatásunk abban, hogy cége többet ÁFA visszatérítést kaphasson.

Az európai adók összetettsége

Az egyes európai országok által alkalmazott különböző adórendszerek megértése bonyolult és kihívást jelenthet. Mialatt az EU általános iránymutatásokat határoz meg a tagországok számára, mindegyiknek megvannak a saját adótörvényei, szabályai és közigazgatási eljárása is.

Számos tényező megnehezítheti egy vállalat számára, hogy professzionális adótanácsadó szolgáltatás nélkül nyújtson be minden szükséges dokumentumot több országra vonatkozóan. Az egyes országokban eltérő adókulcsok, adóegyezmények és ÁFA szabályok, valamint a határokon átnyúló ügyletek és az EU adóelkerülés elleni szabályai megnehezíthetik a folyamatot még a tapasztalt adótanácsadói szolgáltatások esetében is.

Még ha az Ön fuvarozó cégnek van is saját könyvelő részlege, akkor is nehézségekbe ütközhet, hogy naprakészek legyenek az egyes országok eljárásainak és adótörvényeinek változásaival kapcsolatban, amelyekben visszatérítési kérelmet kell benyújtania. Ezért sok vállalat még akkor is adótanácsadó céget választ, ha rendelkezik saját könyvelővel.

Ha professzionális társaságiadó szolgáltatások állnak az Ön rendelkezésére, az segíthet abban, hogy az adótartozást elkerülje, és helyett inkább nagy összegű ÁFA visszatérítést kapjon. 

Amennyiben úgy dönt, hogy egy harmadik fél szolgáltatását választja a bevallási követelmények teljesítésére, a pontos nyilvántartások és bizonylatok vezetésével járó feladatok még mindig hatalmas adminisztratív terheket róhatnak a vállalkozásra, különösen akkor, ha az összes adóügyi dokumentumot el kell küldenie az adótanácsadó cégnek.

Mi az ÁFA, és miben különbözik Európa szerte?

Az általános forgalmi adó (ÁFA) rendszer az európai országokban elterjedt fogyasztási adó. Az EU-ban vásárolt és értékesített valamennyi árura és szolgáltatásra vonatkozik. Az egyes országokban az áfa mértéke 5 százalék és 25 százalék között változik, és függ a termék vagy szolgáltatás típusától.

Amint már említettük, az ÁFA visszatérítés folyamata összetett és nehéz feladat. Meg kell győződnie arról, hogy az adott országban történt összes vásárlásról megőrizte a számlákat, nyugtákat és az ezeken szereplő adatok megfelelnek az előírásoknak.  Ezt követően be kell nyújtania a visszatérítés iránti kérelmet. Ez a folyamat országonként eltérő lehet, de jellemzően magában foglalja egy formanyomtatvány kitöltését és az összes szükséges igazoló dokumentum csatolását.

Mindezek után meg kell várnia, hogy a kérelmét feldolgozzák és a visszatérítést kifizessék. Az, hogy mennyi ideig tart a ÁFA visszatérítés feldolgozása, az érintett ország szabályaitól, valamint számos egyéb tényezőtől függően változhat. Átlagosan körülbelül 16 hét, de akár 8 hónapig is eltarthat, amíg a pénzösszeg megérkezik. 

Vegye igénybe az Eurowag szolgáltatásait, és jelentősen leegyszerűsítheti az egész folyamatot.

Az Eurowag adóügyi szolgáltatásai egyszerű megoldást nyújtanak

Az Eurowag papírmunka- és stresszmentes adóügyi szolgáltatásokat kínál ügyfeleinek. Sok éves tapasztalattal rendelkező szakértő csapatunk áll rendelkezésére, hogy segítsen Önnek a jövedéki adó és az ÁFA visszatérítési kérelmek benyújtásában több európai országban.

Egyszerűsítse az adminisztratív terheket és javítsa a cashflowt azáltal, hogy ránk bízza a számlák kezelését és a visszatérítési kérelmek benyújtásának folyamatát. A hét minden napján, 24 órában elérhető ügyfélportálunk, adóügyi szakembereink pedig az Ön nyelvén tudnak támogatást nyújtani.

ÁFA visszatérítés az Eurowaggal - Több, gyorsabb és egyszerűbben

Szeretné a legrövidebb idő alatt a legnagyobb összegű ÁFA visszatérítést megkapni? Az Eurowag ÁFA visszatérítési szolgáltatásai segíthetnek. A visszatérítés feldolgozásával és a mesterséges intelligencia alkalmazásával - mind az Eurowag, mind a harmadik féltől származó számlák esetében - rendszerünk a gyorsaságra helyezi a hangsúlyt, csökkentve ezzel a kifizetésekhez szükséges átfutási időt. A visszakapott összeget ezután fordíthatja a vállalat fejlesztésére, vagy használhatja fedezetként is az üzemanyagkártya- és útdíjfizetési ajánlataink hitelkeretének növelésére.

Vegye fel velünk a kapcsolatot és ismerje meg, hogyan segíthet az Eurowag abban, hogy gyorsabban haladhasson a siker felé vezető úton.

Véleményvezér

Orvos híján a polgármester költözött az uniós pénzből felújított szolgálati lakásba

Orvos híján a polgármester költözött az uniós pénzből felújított szolgálati lakásba 

Nem is tudni melyik a nagyobb baj, hogy nincs orvos, vagy, hogy illetéktelenül lakik a polgármester a szolgálati lakásban.
Kitört a botrány, átverte a kormány a méhészeket

Kitört a botrány, átverte a kormány a méhészeket 

Lóg az orruk az átvert méhészeknek.
A világ fejlettebb része nem az atomenergia felé tart

A világ fejlettebb része nem az atomenergia felé tart 

Megújulótermelésben a sor végén kullogunk.
Európa legszuperebb városait előzi Budapest az ingatlanok megfizethetősége alapján

Európa legszuperebb városait előzi Budapest az ingatlanok megfizethetősége alapján 

Családi segítség nélkül szinte lehetetlen Budapesten ingatlanhoz jutni egy fiatalnak.
Milliókat költ a kormánymédia Magyar Péter lejáratására

Milliókat költ a kormánymédia Magyar Péter lejáratására 

Még soha nem volt mélységű lejárató kampány indult Magyar Péter ellen.

Info & tech

Cégvezetés & irányítás

Piac & marketing


Magyar Brands, Superbrands, Bisnode, Zero CO2 logo