hirdetés

3+1 tipp, ami megkönnyíti az álláskeresést

Bár az utóbbi időben munkát találni különösen stresszes folyamat, jó hír, hogy a sikeres munkakeresés receptje tanulható, és csak pár alapvető készséget kell hozzá elsajátítani és gyakorolni. 
hirdetés

1. Használd ki a kapcsolati hálódat!

Egy jó kapcsolati háló már félsiker” – mondja Dr. Sinkó Erika. A munkakeresés látszólag egy magányos folyamat, de valójában éppen ez az időszak a legalkalmasabb arra, hogy építsünk a kapcsolati hálónkat. Ezzel egyrészt könnyen új lehetőségekre bukkanhatunk, másrészt olyan motiváló példákat is gyűjthetünk, amelyek segítenek átvészelni az álláskeresés legsötétebb napjait. A kapcsolatépítés ráadásul egy könnyedén elsajátítható készség, hiszen a legtöbben már részei vagyunk egy vagy több közösségi hálónak.

"Érdemes átgondolni, hogy mit jelent számunkra a netes biztonság. Együtt átvesszük a legfontosabb és legkritikusabb pontokat, hol és milyen digitális lábnyomok maradnak utánunk. Ezután léphetünk a következő szintre, ahol az online világ felhasználói és búvárai is azzal találkoznak, amit mi szeretnénk megmutatni magunkról.” –  mondta Balog Gábor, a Google Digital Workshop témavezetője és szervezője az előadás kapcsán.

2. Oszd be az idődet!

Sokan hajlamosak vagyunk állandóan azt érezni, hogy nincs időnk semmire. Ez egy olyan berögződés, ami az álláskeresés időszakában is velünk marad, és ha nincs gyakorlatunk az idő kezelésében, még fokozottabban érezzük az időt elszökni. Azoknak, akiknek ez ismerősen cseng, nincs más dolguk, mint időbeosztással kapcsolatos készségüket fejleszteni” - hívja fel a figyelmet Dr. Sinkó Erika. Ha viszont megtanuljuk beosztani az időnket és kialakítjuk a napi rutinunkat, az nem csak a munkakeresés, de majd a munkavégzés ideje alatt is megkönnyíti a dolgunkat. Ebben segítenek az #énjövőm program videói és az online tananyag gyakorlati tippjei is.

3. Képezd magad!

Abban talán minden álláskereső egyetért, hogy a legnagyobb kihívást ebben a helyzetben a lelkesedés és az önbizalom megőrzése jelenti. Az #énjövőm program szakértője szerint éppen ezért érdemes az álláskeresésre úgy gondolni, mint egy remek lehetőségre, hogy új készségeket tanuljunk és fejlesszük önmagunkat. A tanulás és különböző készségeink fejlesztése ugyanis sikerélményt és motivációt ad, ami a nehezebb időszakokban is segít majd megőrizni a motivációnkat.

     +1. Maradj optimista!

Az #énjövőm program tapasztalatai alapján az álláskereső fiatalok esetében sokszor nem a munkatapasztalat vagy a szakmai képzések, hanem a bátorító környezet és az optimizmus hiánya jelenti a legnagyobb nehézséget. Éppen ezért fontos, hogy kövessük a fenti három tippet, megtanuljunk úgy tekinteni az álláskeresésre, mint egy lehetőségre, hogy közelebb kerüljünk önmagunk megvalósításához. Ezt a nézőpontot segítenek elsajátítani a program október 26-i és november 25-i interaktív előadásai is, ahol a résztvevők egy online közösség részeként oszthatják meg egymással tapasztalataikat.

hirdetés

Véleményvezér

Szenzáció, egy fideszes megdicsérte Hadházy Ákost

Szenzáció, egy fideszes megdicsérte Hadházy Ákost

Az uniós pénzből épített fideszes lombkorona nélküli lombkoronasétány még a kormánypártiakat is összezavarta.
A kormány különadói berobbantották a kínai kisboltok forgalmát

A kormány különadói berobbantották a kínai kisboltok forgalmát

A Magyarországon dolgozó kínai kiskereskedők boldogan dörzsöhetik a tenyerüket.
Pöttöm tankok tartanak Ukrajna felé

Pöttöm tankok tartanak Ukrajna felé

Az ukrajnai háború ott tart, hogy minden oldal mindent elővesz a hadi spájzból, ami még működik.
Orbán Viktor után Mészáros Lőrincet is feljelentette Hadházy Ákos

Orbán Viktor után Mészáros Lőrincet is feljelentette Hadházy Ákos

A korrupció ellen harcoló független képviselő Orbán Viktort hivatali visszaélés miatt jelentette fel, Mészáros Lőrincet csalásért.
Elképesztő adatok érkeznek Horvátországból az euró bevezetése után

Elképesztő adatok érkeznek Horvátországból az euró bevezetése után

Már semmi nem a régi. Korábban az euró bevezetése egy országban komoly inflációt okozott, most viszont Horvátországban meglepetést.
Rekord a 100 éven felüliek számában

Rekord a 100 éven felüliek számában

A világjárványt követően általános jelenség volt, hogy mindenütt csökkent a várható élettartam. Japánban viszont meghaladta a 90 ezret a 100 éven felüliek száma.


Magyar Brands, Superbrands, Bisnode, Zero CO2 logo