hirdetés

Ne aludjunk vele és ne hordjuk a zsebünkben

Amióta használjuk, állandó téma: jelent-e veszélyt a mobiltelefon sugárzása az egészségünkre? Egy amerikai tudós szerint igen és Kalifornia illetékes hatósága figyelmeztette is erre a lakosságot.

Van kiút az értékválságból? Megállítható az akkugyárak terjedése itthon?
Van még jövőnk az EU-ban?

Online Klasszis Klubtalálkozó élőben Donáth Annával, a Momentum EP-képviselőjével - vegyen részt és kérdezzen Ön is!

2023. október 4. 15:30

A részvétel ingyenes, regisztráljon itt!

hirdetés

 

Joel Moskowitz, a Kaliforniai Egyetem-Berkeley professzora perelte az állam közegészségügyi hatóságát: hozzák nyilvánosságra még korábban készült vizsgálatának eredményét arról, milyen kihatással van a mobiltelefonok használata az emberi szervezetre.

A kutató arra az eredményre jutott, hogy a mobilok növelhetik a daganatos betegségek kockázatát, ezért fontosak bizonyos elővigyázatossági rendszabályok.

A hatóság a bíróság ítélete alapján most közzétette erre vonatkozó ajánlásait. Így azt tanácsolják az USA legnépesebb állama lakóinak, hogy lehetőleg ne hordják a készüléket állandóan testük közelében, mint például a zsebükben és ne tartsák azt hosszabb ideig a fülüknél, sem pedig ágyuknál, amikor alszanak.

Felhívják a figyelmet arra is, hogy gyorsan mozgó autóban, vonatban, buszban a telefon több energiát bocsát ki, hogy fenntarthassa az összeköttetést, ezért kezelésénél ilyenkor fokozott óvatosság kívánatos.

A közegészségügy vezető kaliforniai illetékesei hozzátették: jóllehet a tudomány, a technika a mobiltelefonok területén is fejlődik, vannak szakértők, akik aggódnak a hosszú távú használatuk okozta kockázatok miatt – ezt mindenképpen célszerű figyelembe venni. (TECHCRUNCH)

Befektetéseinkről is telefonon döntünk
Az online vásárlás és banki ügyintézés mellett a megtakarítások során is egyre inkább teret nyerhetnek a webes felületek és telefonos alkalmazások. A hazai befektetők jelzései alapján egyelőre inkább az asztali eszközöket használják ilyen célból, a fejlesztések azonban ezen a területen is az okostelefonok irányába mutatnak – jelezte a K&H.
hirdetés

Véleményvezér

Az osztrák vasutasoknak elegük lett magyar kollégáikból

Az osztrák vasutasoknak elegük lett magyar kollégáikból 

Tényleg egészen elképesztő, hogy a magyar vasút mennyire képtelen megfelelni a kor elvárásainak.
A magyar élelmiszer-infláció fele az állami adóemelések eredménye

A magyar élelmiszer-infláció fele az állami adóemelések eredménye 

Érdekes az állami kommunikáció. Miközben folyamatosan az infláció elleni harc hőseként mutatja magát be a kormány az élelmiszer áremelkedés felét a kabinet generálta.
Szijjártó Péternek szerepelnie kellene a Kőgazdag Fiatalok című reality showban

Szijjártó Péternek szerepelnie kellene a Kőgazdag Fiatalok című reality showban 

Igazságtalan, hogy külügyminiszterünk nem kapott lehetőséget a legújabb, nézőszámot döntögető reality showban. Pont ugyanúgy él és gondolkodik, mint az ott szereplők.
A magyar kutatók is kárvallottjai ez egyetemi modellváltásnak

A magyar kutatók is kárvallottjai ez egyetemi modellváltásnak 

A nyilvánosság előtt nagy hangsúlyt kapott, hogy az Európai Unió kizárta a hallgatóknak szóló Erasmus programból a modellváltó magyar egyetemeket. Kevesebben tudják, hogy a kutatók is bajba kerültek.
Tíz százalékra csökkent az orosz gáz szerepe Európában

Tíz százalékra csökkent az orosz gáz szerepe Európában 

Orbán Viktor szerint nem jó, hogy Európa megszabadult az orosz energiahordozóktól. A miniszterelnök erről tegnap, napirend előtt az Országgyűlés őszi ülésszakának első napján beszélt.
Van ingyen ebéd

Van ingyen ebéd 

Szerencsések azok, akik a román határ mellett laknak. Kedvelt élelmiszereiket ugyanannál a multinál jóval olcsóbban kapják meg a szomszédoknál.

Info & tech

Cégvezetés & irányítás

Piac & marketing


Magyar Brands, Superbrands, Bisnode, Zero CO2 logo