hirdetés

Vámügyi tanúsítványt kapott a Cemelog

A legmagasabb szintű európai vámkezelési minősítést nyerte el Közép- és Kelet-Európa legnagyobb gyógyszer-logisztikai vállalata, a magyar tulajdonú CEMELOG Zrt. Az AEO-F vám tanúsítványt csütörtökön ünnepélyes keretek között nyújtotta át a vállalat vezérigazgatójának, Magyari Évának az auditálást végző Nemzeti Adó- és Vámhivatal (NAV) egyik magas rangú vezetője.
hirdetés

A gyors és egyszerűsített vámeljárásokhoz szükséges hátteret és a legmagasabb szintű biztonsági követelmények betartását igazoló dokumentumot a gyógyszeripari logisztikára specializálódott cégek közül elsőként kapta meg a Cemelog Zrt.

„Ez a minősítés is jól jelzi, hogy társaságunk mindent megtesz ügyfelei legmagasabb színvonalú kiszolgálása érdekében. Többek között magas szolgáltatási szintünknek köszönhetően értük el, hogy magyar tulajdonú vállalatként egyedülálló módon piacvezetők tudunk lenni ezen a speciális, rendkívül magas hozzáadott értéket előállító területen Közép- és Kelet-Európában” – húzta alá a rendezvényen Menyhárt Zoltán szolgáltatási vezérigazgató-helyettes.

Az AEO („engedélyezett gazdálkodó”, angolul Authorised Economic Operator) státusz azt jelenti, hogy az ilyen minősítéssel rendelkező gazdasági szereplőt a vámhatóság megbízható partnernek tartja. Az AEO tanúsítvány birtokosai jogosultak arra, hogy vámügyeik intézése, valamint vámkezeléseik során számos kedvezményben részesüljenek az Európai Unió területén. Az AEO rendelkezések célja a teljes ellátási lánc biztonságának garantálása. A státusz birtoklása azt jelenti, hogy az érintett gazdasági szereplő a nemzetközi logisztikai élet „elitjéhez” tartozik. A CEMELOG Zrt. 2010 óta AEO minősített.

Az AEO-F tanúsítvánnyal rendelkező cégeket, köztük immár a CEMELOG Zrt.-t is a hatóság kiemelt partnerének tekinti, hiszen garantált, hogy annak a szakmai tudásnak a birtokában vannak, amely maximálisan megfelel elvárásainak. Az ilyen vállalkozások professzionális vámügyintézésre képesek, ezért ügyfeleik is elégedettebbek, hiszen sokkal gyorsabb, mégis biztonságos és precíz kiszolgálást kapnak. A NAV számára egy AEO-F tanúsított vállalat minimális kockázatot jelent. Ennek a minősítésnek nagy a piaci értéke, szakmai elismerése. Az Amerikai Egyesült Államok, Japán és Dél-Korea kölcsönösen elismeri ezt a tanúsítványt. A minősítés mindig két évre szól, ezután ismét auditáltatni kell.

A CEMELOG Zrt., mint Közép- és Kelet-Európa vezető gyógyszer-logisztikai vállalata az AEO-F minősítés birtokában járhat el ügyfelei szállítmányainak vámkezelése során. Így partnerei, a globális gyógyszergyártók számára lényegesen leegyszerűsödnek és felgyorsulnak az operatív és az informatikai folyamatok. Mindez számos előnyt hordoz: nagyobb biztonságot jelent a gyógyszerellátásban, kisebb készletezést, végső soron hatékonyabb gazdálkodást tesz lehetővé. „A most elnyert AEO-F tanúsítvány is hozzájárul a jelenleg közel 300 főt foglalkoztató, idén várhatóan 18 millió eurót meghaladó éves árbevételű vállalatunk további fejlődéséhez.” – mondta Deme Gábor gazdasági vezérigazgató helyettes.

hirdetés

Véleményvezér

Demarkációs vonal lesz az ukrán háború vége

Demarkációs vonal lesz az ukrán háború vége

Az orosz és az ukrán hadsereg láthatóan nem bír egymással.
Az adócsökkentés kormánya élen az adóemelések európai listáján

Az adócsökkentés kormánya élen az adóemelések európai listáján

A választások előtt fedezet nélkül kiszórt költségvetési milliárdok árát most fizetjük meg. A Pénzügyminisztérium gyakorlatilag átalakult adóemelési üzemmé.
Az értelmetlen dúlás háborújává fajul az orosz-ukrán konfliktus

Az értelmetlen dúlás háborújává fajul az orosz-ukrán konfliktus

Egy víztároló gátja pusztult el Ukrajnában, aminek következményeként 10 Balatonnyi víznek kell pár óra alatt lefolynia a Dnyiprón.
Ciki, ekkorát még nem bukott a Nemzeti Fogyasztóvédelmi Hatóság

Ciki, ekkorát még nem bukott a Nemzeti Fogyasztóvédelmi Hatóság

Közel 300 millió forintos pert vesztett a Nemzeti Fogyasztóvédelmi Hatóság a Ryanairrel szemben. Az ítélet jogerős.
Elszabadultak a lángosárak

Elszabadultak a lángosárak

A nyaralás kedvenc népi eledelének ára elképesztő magasságokba emelkedett.
Elrettentő példaként került Magyarország óriásplakátra Lengyelországban

Elrettentő példaként került Magyarország óriásplakátra Lengyelországban

Rettenetes nagyot fordult a magyar külpolitika az elmúlt években. Az Orbán-kormány egykori csúcsteljesítménye a Visegrádi Négyek együttműködésben ma már kakukktojásnak számítunk.


Magyar Brands, Superbrands, Bisnode, Zero CO2 logo