hirdetés

Nevet vált az ING

Április 1-jétől NN Biztosító néven folytatja tevékenységét az ING Biztosító. A cég 2014-ben is megőrizte vezető pozícióját a magyarországi életbiztosítási piacon, sőt a piac egészénél jelentősebb növekedést tudott felmutatni a Motiva nyugdíjbiztosítások sikerének köszönhetően. Az NN célja növelni a magyar társadalom életbiztosítási védelmét.

Van kiút az értékválságból? Megállítható az akkugyárak terjedése itthon?
Van még jövőnk az EU-ban?

Online Klasszis Klubtalálkozó élőben Donáth Annával, a Momentum EP-képviselőjével - vegyen részt és kérdezzen Ön is!

2023. október 4. 15:30

A részvétel ingyenes, regisztráljon itt!

hirdetés

Cornelia Coman az NN Biztosító vezérigazgatója

„Vagy ahogy magyarul mondjuk: az ING Biztosítóból NN lesz” – mondja meglepően jó magyarsággal Ewan McGregor, a Trainspotting, a Moulin Rouge és a Csillagok háborúja sztárja, a névváltási kampány arca, aki még a saját nevét is megváltoztatta a reklámspot kedvéért. A színész nem csak szép magyarsággal, de jól is mondja: valóban NN Biztosító néven folytatja tevékenységét április 1-jétől az ING Biztosító.

A név Magyarországon sem ismeretlen, hiszen a 170 éves múltú holland biztosító a máig jól csengő Nationale-Nederlanden néven 1991-ben jelent meg a hazai piacon. A mostani névváltás háttere, hogy a holland székhelyű ING Csoport biztosítási üzletága világszerte önállóan folytatja működését, NN Csoport néven, míg az ING Bank változatlan néven nyújtja tovább a banki szolgáltatásokat.

Csak a név és a logó változik, az értékek maradnak: az NN Biztosító változatlan minőségben és elkötelezettséggel szolgálja ki ügyfeleit” – mondta az eseményről tartott sajtótájékoztatón Cornelia Coman vezérigazgató. Hozzátette: stratégiai céljuk továbbra is az, hogy segítsenek ügyfeleiknek pénzügyi biztonságuk megteremtésében. Az ING Biztosító és a GfK 2014-es reprezentatív kutatása rámutatott: az emberek 97%-a fontosnak tartja, hogy legyen megoldása váratlan eseményekre, ugyanakkor mindössze minden ötödik megkérdezett érzi magát pénzügyileg felkészülve egy ilyen helyzetre. „Az NN legfontosabb célja növelni a magyar társadalom életbiztosítási védelmét, és ebben könnyen érthető és egyszerűen használható termékekkel, szolgáltatásokkal segítjük ügyfeleinket.” – tette hozzá a vezérigazgató.

A névváltás természetesen nem érinti az eddig megkötött szerződéseket, az ügyfeleknek ezzel kapcsolatban tennivalójuk nincs. A biztosító azonban kihasználja a változásban rejlő lehetőségeket: „Bevezetünk egy sor újítást” – hangsúlyozta Cornelia Coman – „Ennek első példája a hamarosan induló NN.hu weboldal, melynek fejlesztésénél az ügyfelek igényeiből indultunk ki. Az ő elvárásaikat követve tettük az oldalt könnyen érthető, átlátható és egyszerűen kezelhető felületté.”

A márkaváltást követően az NN üzleti célja megerősíteni vezető pozícióját az életbiztosítások piacán. 2014-es eredményeivel ez sikerült: a díjbevétel alapján 16,5 százalékos, új üzlet állománydíj alapján pedig 12,9 százalékos piaci részesedésre tett szert. A cég mindkét területen a piaci átlag feletti növekedést ért el, hiszen míg az életbiztosítási piac díjbevétel alapján átlagosan 4,4 százalékkal nőtt 2014-ben, addig az ING növekedése ezen a területen 5,3 százalékos volt. Az új üzlet állománydíjában még nagyobb volt a növekedés különbsége: a 15,6 százalékos piaci átlaghoz képest 23,4 százalékot ért el a cég. Az új üzlet ilyen mértékű növekedése mögött elsősorban a Motiva nyugdíjbiztosítás sikere áll, amelyből 2014-ben több mint 10 ezret értékesített a biztosító.

hirdetés

Véleményvezér

Tíz százalékra csökkent az orosz gáz szerepe Európában

Tíz százalékra csökkent az orosz gáz szerepe Európában 

Orbán Viktor szerint nem jó, hogy Európa megszabadult az orosz energiahordozóktól. A miniszterelnök erről tegnap, napirend előtt az Országgyűlés őszi ülésszakának első napján beszélt.
Van ingyen ebéd

Van ingyen ebéd 

Szerencsések azok, akik a román határ mellett laknak. Kedvelt élelmiszereiket ugyanannál a multinál jóval olcsóbban kapják meg a szomszédoknál.
Az oroszok Ukrajna után Örményországot is elveszíthetik

Az oroszok Ukrajna után Örményországot is elveszíthetik 

Azerbajdzsán megtámadta Hegyi-Karabahot, hogy visszaszerezze egykori területét. Az akció teljesen átrendezi a kaukázusi erőviszonyokat.
Az USA a cégalapítások több mint felét bevándorlóknak köszönheti

Az USA a cégalapítások több mint felét bevándorlóknak köszönheti 

A befektetők jól átgondolják hová vigyék a pénzüket és ma nehéz jobb helyet találni az USA-nál.
Hatalmasat durrant a kínai ingatlanlufi

Hatalmasat durrant a kínai ingatlanlufi 

A szakemberek szerint beláthatatlanok a következmények.
A hiedelmekkel ellentétben mégsem áll olyan rosszul Európa a gyermekgyártás tekintetében

A hiedelmekkel ellentétben mégsem áll olyan rosszul Európa a gyermekgyártás tekintetében 

Magyarország népessége tényleg drámaian csökken, nemsokára Ausztria lélekszáma is több lesz, mint a miénk, de ez nem általános európai tendencia.


Magyar Brands, Superbrands, Bisnode, Zero CO2 logo