Itt kigyógyulhat a játékszenvedélyből

2018. június 29. péntek - 20:06 / piacesprofit.hu
  •    

Az Egészségügyi Világszervezet (WHO) betegségnek tekinti az internetfüggés bizonyos fajtáit. Nagy-Britanniában most kezelőközpontot nyitnak az új betegség gyógyítására.

A WHO meghatározása szerint ez a fajta megbetegedés akkor lép fel, ha az adott személyek az internetes játéknál nem tudják már szabályozni, milyen gyakran és milyen hosszú ideig játsszanak. Betegek, ha a játék fontosabbá válik, mint a család, a társadalmi élet, a munka, és szenvedélyüket akkor sem tudják feladni, ha annak súlyos következményei vannak.

A legtöbben PC-n játszanak - Kép: Pixabay

A legtöbben PC-n játszanak – Kép: Pixabay

Amennyiben ezek a jelenségek egy éven át tapasztalhatók, betegséggel van dolgunk. Egy svájci példa: valaki 122 órán át pókerezett megállás nélkül a világhálón, és rendszeresen töltött ezzel napokat.

Egész hétvégén a gép előtt görnyedt? Nyugi, ez is egy sport!
A népszerű videójáték, Wargaming World of Tanks bajnokság 2017-es döntőjének közeledtével a PayPal és a SuperData Research bemutatta az európai országok eSport piacáról készített nemzetközi kutatását. 

Az állami egészségügyi szolgálat, az NHS és magántámogatók által finanszírozott londoni intézmény elsőként éppen az ilyen játékszenvedély megszállottait kezeli, de gyógyulást kereshetnek ott majd egyéb internetfüggők is – például olyanok, akik szüntelenül a pornóoldalakat bújják.

A brit kezelőközpontban tanácsot is kaphatnak a gyermeküket féltő családok.

Szakemberek ugyanakkor vitatják, helyes-e betegségnek tekinteni a játékszenvedélyt. Attól tartanak, hogy fiatalokat így feleslegesen bélyegeznek meg, egyúttal nem derítenek fel náluk súlyos betegségeket, amelyek cselekvéseik mögött rejtőzhetnek.

(Forrás: The Guardian)

Bemutatjuk a Piac & Profit Online Akadémia kurzusvezetőit!
Új szolgáltatással jelentkezik a Piac & Profit a hazai kkv-döntéshozók üzleti tudásának gyarapítása érdekében. Piac & Profit Online Akadémiát indítottunk a Piac & Profit Konferenciák legsikeresebb, legjobb előadói kurzusvezetői közreműködésével. Az online képzések egyre népszerűbbek, sokak számára elérhetőbbek. A konferenciákon felhalmozott tudásokat ajánljuk a kkv-döntéshozóknak és az adott szakma jövőjét előre megismerni akaróknak.