Újra lehet kapni állami támogatást a diákmunkások után

2018. június 19. kedd - 12:07 / piacesprofit.hu
  •    

Új lehetőséggel bővül a nyári diákmunka program. A pénzügyminisztérium az idei évben is meghirdette a diákok nyári foglalkoztatását támogató diákmunka programot. A területi, települési önkormányzatok és az önkormányzatok által fenntartott intézmények mellett az idén a mezőgazdaságban és a vendéglátás területén működő vállalkozások esetében is támogatható a diákok munkaviszonyban történő nyári foglalkoztatása.

A program a diákok munkabéréhez és a munkabért terhelő szociális adóhoz nyújt támogatást. A támogatás 2018. június 18. és augusztus 31. közötti, legfeljebb két hónapra adható a 16-25 év közötti diákok munkaviszonyban történő foglalkoztatása esetén – hívta fel a figyelmet szakértő partnerünk, a Saldo Pénzügyi Tanácsadó és Informatikai Zrt.

Így kell adózni a diákmunka után

Az önkormányzatok által foglalkoztatott diákok esetében  a napi hatórás foglalkoztatást, míg a mezőgazdaságban és a vendéglátásban teljes munkaidőben, napi 8 órában foglalkoztatott diákok  munkabérének és közterhének a 75 százalékát támogatja az állam. A támogatás összege szakképzettséget nem igénylő munkakör esetén 103.500 forint munkabér, és a munkabért terhelő 20.183 forint szociális hozzájárulási adó, a szakképzettséget igénylő munkakörben 135.375 forint munkabér és a munkabért terhelő 26.398 forint szociális hozzájárulási adó.

Azoknak a foglalkoztatóknak, akik a programban részt kívánnak venni, a felmerülő munkaerő igényüket a járási hivatalokhoz kell benyújtaniuk. A diákoknak az illetékes járási hivatalok foglalkoztatási osztályánál kell magukat regisztráltatni, hogy részt kívánnak venni a nyári diákmunka programban, azaz munkaviszony keretében munkát akarnak vállalni.

Bemutatjuk a Piac & Profit Online Akadémia kurzusvezetőit!
Új szolgáltatással jelentkezik a Piac & Profit a hazai kkv-döntéshozók üzleti tudásának gyarapítása érdekében. Piac & Profit Online Akadémiát indítottunk a Piac & Profit Konferenciák legsikeresebb, legjobb előadói kurzusvezetői közreműködésével. Az online képzések egyre népszerűbbek, sokak számára elérhetőbbek. A konferenciákon felhalmozott tudásokat ajánljuk a kkv-döntéshozóknak és az adott szakma jövőjét előre megismerni akaróknak.

Feliratkozom a(z) Költségkímélés téma cikkértesítőjére. A megjelenő új cikkekről tájékoztatást kérek

Segítünk kiszámolni

EKÁER kalkulátor

kalkulátor

Céges bankszámla

kalkulátor

Pályázatkereső

kalkulátor