Tülekednek a magyar startupok, hogy megoldják a légszennyezést

2019. március 28. csütörtök - 20:07 / piacesprofit.hu
  •    

A közép-kelet-európai régió 24 országának közel 300 startup vállalkozása vesz részt az ötödik alkalommal megrendezett PowerUp! megmérettetésen. Hazánkból még soha ennyien nem indultak.

Idén a legtöbben Lengyelországból jelentkeztek, ahonnan összesen 46 pályázati érkezett. A második helyen Szerbia végzett, 29 jelentkezővel, míg Magyarország a maga 27 jelöltjével a harmadik helyet foglalja el.41228646414_16f8371088_z

Hazánkból még soha ennyien nem indultak el az InnoEnergy szervezésében létrejövő, energetikai újításokra fókuszáló versenyen, ami egyedülálló lehetőséget kínál az ambiciózus vállalkozások számára, hogy pénzügyi támogatásra tegyenek szert, miközben ötleteiket nemzetközi szinten fejlesztik tovább. 

Azok a jelentkezők, akik sikeresen vették a pályázati szakaszt március 29. és április 25. között az országos döntőkben csapnak össze. Ezek között a magyarországi április 10-én lesz Budapesten, az Anker’tben. Ezt követően a legtöbb szavazatot kapott lokális győztesek tovább jutnak a nemzetközi döntőbe, ahol már az értékes fődíjért, illetve a Highway® üzletfejlesztési programba való bekerülésért folyik a küzdelem.

Minden megmérettetést bootcamp rendezvények és workshopok sorozata fogja megelőzni, ahol a

Magyar garázscégből Európa legjobbjai közé
A világ egyik legelismertebb gazdasági napilapja, a Financial Times idén is közzétette a leggyorsabban növekvő 1000 európai cég rangsorát, amelyre a 8 éve magyar garázscégként indult Supercharge Kft. is felkerült, méghozzá az előkelő 103. helyre.

startupok különböző vezető nemzetközi üzleti mentorok irányítása alatt készülhetnek fel az ötleteik bemutatására a befektetőkből és iparági szakértőkből álló zsűri előtt.

A PowerUp! fináléját ebben az évben május 21-én, Közép-Kelet-Európa legnagyobb gazdasági konferenciájának, az Impact’19-nek a keretein belül tartják meg Krakkóban, ahol külön díjazzák majd a verseny résztvevői között a „Clean Air Challenge”-témában indulókat, miután az InnoEnergy kulcsfontosságú résztvevője a 2018 októberében, Brüsszelben útjára indított Clean Air Challenge programnak. Az elismerést az a startup vállalkozás fogja kapni, amelynek megoldása leginkább hozzájárul a légszennyezés és a szmog csökkentéséhez.

A hazai indulók ismét erős mezőnyt hoztak össze. Külön öröm, hogy

a korábbi évekkel ellentétben megszűnt a szoftveres vállalkozási ötletek túlsúlya, és az energiaipar, smart-city, levegőtisztaság, illetve mobilitás deep-tech innovációi kapják a főszerepet.

Aki lemaradt volna a határidőről ne csüggedjen, az InnoEnergy HUB Hungary egész évben várja az érdeklődőket, továbbá idén ősszel PRIMER néven vállalkozói továbbképzést indít, melyre a hazai döntőbe be nem került ígéretes vállalkozásokat is szeretettel várjuk.” – nyilatkozta Dervalics Ákos, az InnoEnergy magyarországi operációért felelős vezetője.

A PowerUp! részvétellel kapcsolatos egyéb információk és minden további fontos információ a www.powerup.innoenergy.com oldalon érhető el.