Magyar garázscégből Európa legjobbjai közé

2018. április 12. csütörtök - 18:00 / piacesprofit.hu
  •    

A világ egyik legelismertebb gazdasági napilapja, a Financial Times idén is közzétette a leggyorsabban növekvő 1000 európai cég rangsorát, amelyre a 8 éve magyar garázscégként indult Supercharge Kft. is felkerült, méghozzá az előkelő 103. helyre.

A Financial Times toplistáján aszerint rangsorolta a vállalatokat, hogy a 2013–2016 közötti időszakban mekkora növekedést értek el. Ez alapján a Supercharge a 103. helyen végzett, 1124 százalékos árbevétel-bővülést felmutatva. Ezzel az eredménnyel a listán ők lettek Magyarország leggyorsabban fejlődő vállalata, és régiós szinten is bekerültek a top10-be.

Magyar startup is kaphat most 150 ezer eurót
Idén márciusban negyedszerre indul útjára, az InnoEnergy szervezésében Közép-Európa legnagyobb energetikai versenye, a PowerUp!, amelyre a cleantech-ágazatában tevékenykedő startup vállalkozások jelentkezését várják.

A Supercharge-ot 2010-ben alapították magyar egyetemisták, és a vállalat ma már olyan digitális termékek készítésével foglalkozik, amik felhasználók millióinak teszik könnyebbé az életét. A csapat piacvezető cégek stratégiai fontosságú alkalmazásait tervezi és fejleszti, ügyfeleik közé tartozik az OTP Bank, a Santander Bank vagy éppen a NetPincér. A vállalat ma már közel 100 szoftverfejlesztőt, designert és más digitális szakértőt foglalkoztat budapesti és londoni irodájában.

A vállalat ügyvezetője, Tessényi András szerint a siker kulcsa az egyedi vállalati kultúrában rejlik:

Látványosan kifizetődő az a stratégia, hogy ügyfeleinknek olyan termékeket szállítunk, amik egyszerre valósítják meg üzleti céljaikat és tetszenek a felhasználóknak is. Pár hónappal ezelőtt az egyik megrendelőnk ezt úgy fogalmazta meg, hogy soha nem látott még olyat, hogy egy partner csapata jobban akarja a termékük sikerét, mint a saját csapatuk. És ha már itt vagyunk, akkor meg kell említenem, hogy különösen büszkék vagyunk a csapatunkra, hiszen mindenki fantasztikus odaadással végzi a munkáját, és személyes fejlődésén keresztül hozzájárult, hogy garázscégből nemzetközi vállalattá nőhessük ki magunkat. Ezzel párhuzamosan úgy érezzük, hogy a növekedési pályánk elején vagyunk. Folyamatosan törekszünk arra, hogy globális szinten a legjobbak közé tartozzunk. Ez a törekvés egyedi kultúránk egyik meghatározó eleme, ami egy meglepően erős mozgatórugója a növekedésnek is. Azt gondolom, hogy nagyon izgalmas szakasz áll előttünk a következő években” – írta a Supercharge a csütörtöki közleményében.