Tőkeszegény kkv-k fejlődését segíti a magyar alap

2018. július 26. csütörtök - 12:05 / piacesprofit.hu
  •    

Az EXIM 25 millió eurót fektet be Magyarországon, gyorsan növekedő vállalkozásokba. Az alapkezelő két 50 millió eurós tőkealap kezelését kezdi meg: az egyiket az EXIM és a MOL hozta létre 25-25 millió euró lejegyzésével, a másikat pedig ugyanekkora tőkével a MOL és a Magyar Fejlesztési Bank.

Az alap feladata, hogy Magyarország mellett regionális szinten is találjon olyan vállalkozásokat, melyek gyors növekedési potenciállal rendelkeznek. Az Enter Tomorrow Europe Magántőkealaplétrejöttével a magyar kockázati tőke régiós szinten is képes lesz megjelenni.

Kép: Pixabay

Kép: Pixabay

A célok között szerepel összesen közel 50 millió euró kihelyezése 5 év alatt, hazai és regionális portfólió kiépítése.

A befektetések fókusza többek között energetika, mobilitás, kereskedelem, IOT, vegyipar, és fenntarthatóság.

Az EXIM elkötelezett az exportáló és exportálni szándékozó magyar vállalkozások finanszírozása iránt. Társaságunknál a hitel-, garancia- és biztosítási termékek mellett közvetve elérhető a kockázati- és magántőke is.

A tőkebefektetés lehetővé teszi a tőkeszegény, de fejlődőképes kkv-k számára, hogy modernebb gyártóeszközöket, technológiákat szerezzenek be, ezáltal a magasabb hozzáadott értékű termelést és a kapacitásbővítést.

A vállalkozásoknak így javul a jövedelmezősége, növekszik a versenyképessége és sikeresen tudnak külpiacokra lépni.” – mondta el Jákli Gergely, az EXIM vezérigazgatója.

A tőkebevonás alternatívája is lehet a blockhain
A kriptovaluták kapcsán megismert technológiák segítségével vonhatnak be tőkét és nyithatnak új piacokat akár nagyvállalati volumenű szereplők is – olvasható a Deloitte közleményében.

Az új alappal összesen az EXIM 4 magyar és 5 nemzetközi tőkealapban rendelkezik befektetéssel. Stratégiájában kulcsfontosságú tevékenység a tőkealapokban való részvétel. Közös cél a külgazdasági kapcsolatok támogatása, az export ösztönzése, a hazai kkv-szektor külpiaci versenyképességének erősítése.

Bemutatjuk a Piac & Profit Online Akadémia kurzusvezetőit!
Új szolgáltatással jelentkezik a Piac & Profit a hazai kkv-döntéshozók üzleti tudásának gyarapítása érdekében. Piac & Profit Online Akadémiát indítottunk a Piac & Profit Konferenciák legsikeresebb, legjobb előadói kurzusvezetői közreműködésével. Az online képzések egyre népszerűbbek, sokak számára elérhetőbbek. A konferenciákon felhalmozott tudásokat ajánljuk a kkv-döntéshozóknak és az adott szakma jövőjét előre megismerni akaróknak.