SZÉP kártya: új év, új adózás

2018. december 04. kedd - 08:05 / piacesprofit.hu
  •    

Hogy változik a SZÉP kártyák adózása jövőre? A 2019-es adóévtől nem csak az adózása változik a SZÉP kártyának, hanem új szabályok is vonatkoznak majd rá - olvasható Reggeli egyperces összefoglalónkban.

Jövőre változik a SZÉP kártyák adózása, emelkedik az évi adókötelezettség. A részletes szabályozást foglalják össze az Írisz Office adótervezői.

Hogy változik a SZÉP kártyák adózása jövőre? A 2019-es adóévtől nem csak az adózása változik a SZÉP kártyának, hanem új szabályok is vonatkoznak majd rájuk.

Mivel jövőre az új SZOCHO törvény lép életbe az idei EHO törvény helyett, így a SZÉP kártyák

Mire figyeljünk, ha változik a cégtulajdonos?
Mire kell figyelnem, ha egy vállalkozás tulajdonosa vagy az ügyvezető személye változik? A tudnivalókról a Reggeli egyperces összeállításunkból tájékozódhat.

adózása is módosulni fog.

Jelenleg az adóalap 1,18-szorosa után keletkezik 15%-os SZJA és 14 %-os EHO fizetési kötelezettség. Ez összesen 34,22 %-os adót jelent.

Jövőre viszont a 14%-os EHO-t a 19,5 %-os SZOCHO váltja fel. Ennek következtében az adóalap növelő 18%-os szorzó eltörlésre került. Így az adóalap után 15%-os SZJA-t és 19,5%-os SZOCHO-t kell megfizetni. Ez összesen 34,5%-os adóterhet jelent a vállalkozások számára.

A fentiek alapján látható, hogy 0,28 %-kal nő a jövő évi adókötelezettség.

További egyperces válaszok a legfontosabb adózási kérdésekre itt olvashatók!

Feliratkozom a(z) Jogi kisokos téma cikkértesítőjére. A megjelenő új cikkekről tájékoztatást kérek