Új lehetőségek nyílnak a villanyszerelők előtt

2019. április 29. hétfő - 16:05 / piacesprofit.hu
  •    

Robbanásszerű fejlődés előtt áll az okosotthonok piaca, az önvezető autók után jönnek az „öntanuló” otthonok. Világelsőként fejlesztett mesterséges intelligencián alapuló, öntanuló fűtési szabályozót egy magyar startup.

Robbanásszerű fejlődés előtt áll az okosotthonok, az otthoni „okoseszközök” piaca világszerte. Az okosmegoldásokat kidolgozó magyar startup, a Chameleon Smart Home a világon elsőként a mesterséges intelligencián alapuló, öntanuló fűtési szabályozóval jelent meg a piacon, amihez a Nemzeti Kutatási Fejlesztési és Innovációs Hivatal pályázatán is elnyertek forrást. A nemzetközi piacokon is sikeresen mutatkoztak be, jelenleg második körös befektetőt keresnek.Világelsőként fejlesztett mesterséges intelligencián alapuló, öntanuló fűtési szabályozót a magyar startup

A smart home komplex számítógépes rendszer, amely hatékonyan, saját igényeinkre szabva működteti otthonunk fűtési és hűtési rendszerét, a világítást, az árnyékolástechnikát, a biztonsági rendszereket, a kerti eszközöket, az audiovizuális eszközöket, és számos más technikai eszközt.

A rendszer a használt lakásokba, lakótelepekre, társasházakba utólag is telepíthető. A terméket nagyobb lakásrendszerekhez is kínálják, ezzel a világon elsőként jöhettek létre okosotthonokkal kommunikáló „okostársasházak” és „okoslakóparkok”. A cég ugyancsak világelsőként, a mesterséges intelligencián alapuló, öntanuló fűtési szabályozóval is piacra lép.A Chameleon Smart Home okoslakását hamarosan bárki kipróbálhatja

A modell segít kiegyenlíteni a lakásban a hőmérsékletet, amivel a komfort növelhető és a rezsiszámla csökkenthető.

A saját fejlesztésű mesterséges intelligencia képes a hőmérsékleti adatok gyűjtése után “megtanulni” az épület energetikai viszonyait és megjósolni az optimális időpontokat a fűtés/hűtés ki és bekapcsolására. 

További újdonság, hogy a technológia a Microsoft Azure felhő alapú

A távvezérlés nem egyenlő az okosházzal
Terjednek az „okos házak”, ám azok még távolról sem igazán okosak. Dolgoznak ugyan az önműködő berendezések, de amíg azok nem állnak össze együttműködő, sőt, „gondolkodó” rendszerré, legfeljebb távvezérelt, de nem okos házról beszélhetünk.

szolgáltatása segítségével minden átalakítás nélkül elérhető azoknál a rendszereknél, amelyek csatlakoznak a platformhoz. Megfelelő gépészeti háttér esetén több ezer háztartásba kerülhet be a technológia egyetlen gombnyomással, minden plusz beépítési költség nélkül.

Egyszerűségének köszönhetően a rendszerrel be tudják hozni azokat a szakembereket is az okosotthon piacra, akik eddig például csak villanyt szereltek. A szolgáltatásuk itt is egyedi, hiszen a szerelők az átjárhatóság miatt több piaci rendszert is megismerhetnek egy időben.