Még több hitelt vettek fel a kkv-k

2018. szeptember 25. kedd - 12:53 / piacesprofit.hu
  •    

Az MNB adatai szerint 2018 II. negyedévében folytatódott a vállalati hitelezés dinamikus bővülése. Az év közepéig éves összevetésben 750 milliárd forinttal emelkedett a vállalati hitelállomány, ez 12 százalékot meghaladó éves bővülésnek felel meg. 

Az MNB augusztusban publikált adatai szerint a vállalati hitelállomány az elmúlt 12 hónapban összesen 750 milliárd forinttal emelkedett. A kkv-szegmens hitelezése önállóan az előzetes adatok alapján, éves szinten közel 16 százalékkal, míg az egyéni vállalkozókkal együtt 14 százalékkal bővült.

Kép: Pixabay

Kép: Pixabay

A legnagyobb növekedés a mikrovállalkozások esetében történt, elérte a 22 százalékos értéket.

Az OTP Business gyors elbírálású, forgóeszköz típusú hitelét már több mint 100 cég vette igénybe. Pár hónap alatt 2,5 milliárd forintos hitelkihelyezés történt.

Továbbcsökkent az üzleti bizalom
Szeptemberben, júliusi történelmi csúcsa és augusztusi, idei mélypontja után tovább, nagyjából egy évvel ezelőtti szintjére csökkent a GKI konjunktúraindexe.

A gyors felfutást és ismertséget segítette, hogy akár három banki munkanap alatt elbírálja a bank az igényt, és tárgyi fedezet, sőt kezes bevonása nélkül, akár 45 millió forintot kaphatnak a vállalkozások, illetve a felhasználás célja sem kötött.

„A cégek életében bármikor adódhat olyan helyzet, amikor gyorsan, pár nap alatt van szükségük forrásra, anélkül, hogy fedezetet vagy kezest vonnának be” – mondta Csonka Tibor, az OTP Business ügyvezető igazgatója.

A futamidő akár 8 év is lehet, a kkv-kon kívül egyéni vállalkozók és őstermelők is igénybe vehetik. Az egyszerűen igényelhető konstrukcióhoz nincs szükség üzleti terv benyújtására.

Bemutatjuk a Piac & Profit Online Akadémia kurzusvezetőit!
Új szolgáltatással jelentkezik a Piac & Profit a hazai kkv-döntéshozók üzleti tudásának gyarapítása érdekében. Piac & Profit Online Akadémiát indítottunk a Piac & Profit Konferenciák legsikeresebb, legjobb előadói kurzusvezetői közreműködésével. Az online képzések egyre népszerűbbek, sokak számára elérhetőbbek. A konferenciákon felhalmozott tudásokat ajánljuk a kkv-döntéshozóknak és az adott szakma jövőjét előre megismerni akaróknak.

 

Feliratkozom a(z) Pénzszerzés téma cikkértesítőjére. A megjelenő új cikkekről tájékoztatást kérek