Még lehet jelentkezni a Középvállalati Fejlesztési Programra

2018. október 22. hétfő - 11:00 / PP/MTI
  •    

Már több mint 200 vállalkozás kap tanácsokat a további növekedéshez az uniós Középvállalati Fejlesztési Program keretében, közölte a pályázatokat elbíráló IFKA Iparfejlesztési Közhasznú Nonprofit Kft.

A program véglegesen jövő év nyarán zárul le, addig mintegy 1,7 milliárd forint európai uniós forrás felhasználásával segíti a vállalatok automatizációját, vállalatvezetési fejlesztéseket. A programban a feldolgozóiparban kiemelt növekedési és innovációs potenciállal rendelkező magyar kis- és középvállalkozások vehetnek részt.

Ipar 4.0: tanuljunk mintagyáraktól
Ingyen, a digitális transzformációt már végrehajtott gyárak segítségével készítik fel a 4.0-s ipari megoldások bevezetésére a kkv-kat az Ipar 4.0 Mintagyárak programban.

Az IFKA tájékoztatása szerint eddig mintegy 150 vállalkozást készítenek fel, termelési-fejlesztési, kapcsolatépítési támogatást nyújtanak. Mintegy 100 vállalkozás részt vehet külföldi szakmai tapasztalatszerzésen is.

A programban a legjobb 50 vállalkozás gyakorlati képzésben is részesül, ezek a cégek például segítséget kapnak a termék-portfoliójuk bővítéséhez, illetve gyártási rugalmasságuk, automatizációjuk-digitalizációjuk fejlesztéséhez – tájékoztatott az IFKA.

Bárdos Krisztina, az IFKA ügyvezető igazgatója hangsúlyozta, azok a vállalkozások képesek fenntartható bevétel-növekedést elérni, amelyek a termelőeszközök beszerzésén túl, rendszerszemléletű projektekben gondolkodnak, magas minőségű és árú export-termékeket képesek előállítani.

Feliratkozom a(z) Info & tech téma cikkértesítőjére. A megjelenő új cikkekről tájékoztatást kérek