Meddig lehet befizetni a kamarai hozzájárulást?

2019. március 26. kedd - 08:08 / piacesprofit.hu
  •    

Meddig és milyen számlaszámra kell megfizetni a kamarai hozzájárulást 2019-ben? A határidőt és a részleteket megtudjuk az Írisz Office összeállításából.

Meddig és milyen számlaszámra kell megfizetni a kamarai hozzájárulást 2019-ben? A  részleteket, és hogy kire nem vonatkozik, megtudjuk az Írisz Office adótervezőitől.

A 2019-re vonatkozó kamarai hozzájárulást 2019. március 31-ig kell megfizetni a székhely szerinti, területileg illetékes kamarának.

Kedvezményezett: területileg illetékes iparkamara

Bankszámlaszám: https://mkik.hu/teruleti-kamarak

Összeg: 5 000 Ft / cég / év

Közlemény: a cég adószáma és a „kamarai hozzájárulás” kifejezés

  1. január 1-jétől az egyéni és társas vállalkozások kötelesek a kamarai közfeladatok ellátásához évente kamarai hozzájárulást fizetni, a kamara pedig köteles részükre a törvényben meghatározott szolgáltatásokat (tanácsadás gazdasági, pénzügyi, adózási, hitelhez jutási kérdésekben, üzleti partnerkeresés és pályázatfigyelés) térítésmentesen nyújtani.

A törvény ugyanakkor nem vonatkozik az agráriumra, vagyis a fő tevékenységként mezőgazdasági tevékenységet folytató vállalkozókra és vállalkozásokra (ők az agrárkamarába kötelesek jelentkezni), valamint az agrárkamarára.

További egyperces válaszok a legfontosabb adózási kérdésekre itt olvashatók!

Hogyan adózik 2019-től a vállalkozás által a magánszemélynek fizetett kamat?
Az EHO törvény 2019. évi hatályon kívül helyezésével módosult a magánszemély – nem banktól – kapott kamatjövedelmének az adózása, bár az adó mértéke változatlan maradt.

 

 

Feliratkozom a(z) Jogi kisokos téma cikkértesítőjére. A megjelenő új cikkekről tájékoztatást kérek