Kínai startupverseny: 60 ezer euróra is pályázhatnak magyar cégek

2018. május 09. szerda - 18:00 / piacesprofit.hu
  •    

Május közepéig jelentkezhetnek magyar cégek a Go2China startup-versenyre, ahol Kínába szánt innovatív termékek, szolgáltatások megvalósítására kaphatnak támogatást, akár 60 000 eurót is.

A Go2China a Kína piacát célzó, érett startupoknak szóló program, mely közelebb hozza a vállalkozásokat a kockázatitőke-befektetőkhöz, az üzleti döntéshozókhoz és a shenzeni kormányzat képviselőihez, és Kína gazdaságához szükséges speciális ismereteket nyújt. A szervező EIT Health nemrég meghosszabbította startup-versenyei jelentkezési határidejét május közepéig, így az InnoStars Awards verseny május 15-ig várja azon – prototípussal vagy minimálisan működőképes termékkel már rendelkező – egészségügyi és tech projektek, startup vállalkozások és spinoffok jelentkezését, amelyek új, innovatív termékkel vagy szolgáltatással szeretnének piacra lépni.

Jobban mehet az üzlet, ha erre odafigyel
A startupok fő célja, hogy innovatív ötletüket ne csak hazai, de nemzetközi környezetben is sikerre vigyék. Ennek azonban számos buktatója van a nyelvi korlátoktól a kapcsolati tőke hiányán át a nemzetközi vevők felkutatásáig, amire a Start it @K&H inkubátor és az Infinityn International 7 hasznos tippet kínál.

A sikeres pályázók mentorprogramokon és tréningeken vehetnek részt, 8000 euró vissza nem térítendő támogatást kapnak üzletfejlesztésre, termék validálásra, üzleti terv írására és arra, hogy valódi vállalkozási tapasztalatot szerezzenek, miközben bemutatják projektjüket a téma szakértőinek. A három legsikeresebben prezentáló csapat 60 000 eurót nyer. A győztes 25 000 eurót kap prototípusa továbbfejlesztésére, a második helyezett 20 000, a harmadik pedig 15 000 eurót, a legjobb 6 csapat pedig prezentálhatja projektjét az EIT Health nemzetközi partnervállalatainak képviselőiből álló zsűri előtt.

Az EIT Health a tréningjein keresztül is fejleszti a vállalkozásokat 

Szintén jelentkezni lehet egy 8 hetes tréningre, mely során a résztvevők validálhatják időseknek vagy 50 év felettieknek szánt terméküket vagy szolgáltatásukat Európában. A digitális egészségügy, gyógyászati technológia, biotechnológia terén fejlesztett megoldásoknak segíteniük kell a krónikus betegségek kezelését, vagy a személyes részvételt az egészség önmenedzselésében, vagy funkcióvesztésből adódó problémákat, vagy az egészséges életvitel fenntartását. A tréning során több mint 500 találkozó jön létre befektetőkkel, ügyfelekkel és startupokkal,

A Venture Lab egy négy hónapos budapesti akcelerátor program inkubációs fázis előtt, inkubációs, vagy korai fázisban lévő projektek, vagy ötlet szinten lévő csapatok számára, továbbá kis- és középvállalatoknak a biotechnológia, a gyógyászati technológia, az e-egészségügy, az élettudományok és az egészségügyi szektor területén. A tréning célja a csapatok és az egyének üzleti képességeinek fejlesztése, kutatási tréningek biztosítása és az üzleti lehetőségek fejlesztésére irányuló oktatás.

 

Feliratkozom a(z) Pénzszerzés téma cikkértesítőjére. A megjelenő új cikkekről tájékoztatást kérek