Indul a roham K+F pénzekért – három új pályázat jelent meg

2018. január 10. szerda - 11:05 / piacesprofit.hu
  •    

Mikro-, kis-, közép- és nagyvállalatok egyaránt forráshoz juthatnak innovatív termék- és szolgáltatásfejlesztésük során, ha sikeresen pályáznak a Nemzeti Kutatási, Fejlesztési és Innovációs Hivatalnál. A három pályázatot 2018. január 9-én írták ki, és a Via Credit pályázati tanácsadó szerint ebben az évben várhatóan nem lesz más, jelentős forráshoz jutási lehetőség a vállalati szektorban az innováció területén.

A Nemzeti Kutatási, Fejlesztési és Innovációs Hivatal (röviden: NKFIH) 3 pályázatot írt ki 2018. január 9-én olyan termékek és szolgáltatások fejlesztése, továbbfejlesztése céljából, amelyek innovatívnak minősülnek, és a pályázó vállalkozás jelentős bevételekre tehet szert.

„A pályázatok megjelenése hiánypótló lehetőség a Közép-Magyarország régió számára. Forráshoz juthatnak a mikrovállalkozások; az elmúlt évek pályázataihoz képest jelentős, akár 100 millió forint összeggel. Ezenkívül olyan közép-és nagyvállalatok, amelyek kimaradtak a korábbi évek támogatásaiból” – összegezte Papadimitropulosz Alex, a Via Credit pályázati tanácsadó ügyvezető igazgatója.

A három pályázat leadási határideje 2018. 02. 28. és 2018. 05. 15 közötti, ami meglehetősen rövid határidő jó minőségű szakmai anyag elkészítéséhez.

Azon vállalkozásoknak pedig, amelyek Pest megyén kívül működnek, még mindig rendelkezésre áll egy maximum 500 millió forintos támogatási program, a GINOP-2.1.2 kódjelű kutatás-fejlesztéssel kapcsolatos felhívás is. Ennek beadási határideje ugyancsak 2018. február 28.

Kép: Pixabay

Kép: Pixabay

Mikro- és kisvállalkozások innovációs tevékenységének támogatása

Ezzel a pályázattal vált lehetővé, hogy a mikrovállalkozások is kaphassanak jelentős, 30, maximum 100 millió forintot elérő támogatást.

A Via Credit szakértője szerint lazák az indulási feltételek, elegendő csupán egy teljes lezárt évvel rendelkezni, emiatt jelentős túljegyzés lesz várható.

Olyan projektekkel érdemes indulni, amelyek a cég méretéhez igazodva reálisak és megvalósíthatók. A pályázóknak javasolt versenytárselemzést végezniük, mielőtt egy már meglévő javaslattal állnak elő.

A pályázat részletei itt olvashatók!

Állami milliárdokra pályázhatnak kutatók
12 milliárd forint keretösszeggel megjelentek a felfedező kutatásokat ösztönző 2018. évi pályázati felhívások. Négyből két felfedező kutatási felhívás fiatal kutatóknak szól. Négyből két felfedező kutatási felhívás fiatal kutatóknak szól.

Kis-, közép- és nagyvállalatok KFI tevékenységének támogatása

Olyan vállalkozások pályázhatnak, amelyeknek van 2 lezárt évük, maximum 600 millió forint támogatást lehet nyerni.

2017-ben, hasonló kiírások során jelentős túljegyzés alakult ki, így valószínűleg több, arra méltó ötlet nem juthatott támogatáshoz. Jelen kiírásban a korábban támogatásból kimaradt vállalkozások is indulhatnak, így most is jelentős túljelentkezésre számíthatunk.

Papadimitropulosz Alex szerint előnyben lehetnek azon pályázók, amelyek fejlesztésük nyomán nemcsak a hazai, hanem az exportpiacokra is tudnak értékesíteni.

A pályázat részletei itt olvashatók!

Versenyképességi és kiválósági együttműködések

Elsősorban közép- és nagyméretű vállalkozások felsőoktatási intézménnyel és/vagy kutatóhellyel együttműködve pályázhatnak, maximum 1,5 milliárd forint támogatásra.

A pályázatban főleg olyan vállalkozásokat várnak, amelyek eddig még nem nyertek hasonló együttműködésben projektet.

A pályázat részletei itt olvashatók!

Innovációs támogatásra pályázott? Akkor ezt jó, ha tudja
A Nemzeti Kutatási, Fejlesztési és Innovációs Alapból elnyert támogatásokkal kapcsolatos tájékoztatási és nyilvánossági kötelezettségek teljesítése érdekében az NKFI Hivatal új kommunikációs követelményrendszert és arculati kézikönyvet határozott meg.

Feliratkozom a(z) Pénzszerzés téma cikkértesítőjére. A megjelenő új cikkekről tájékoztatást kérek