Fesztivállal népszerűsítik az adófizetést

2018. április 19. csütörtök - 06:00 / piacesprofit.hu
  •    

A társasági adóbevallás határidejéhez kötődően szervez fesztivált a Bridge Budapest. Az ún. Tax Partyra céges zenekarok jelentkezését is várják.

A Bridge Budapest Vállalható Vállalkozás kezdeményezése – melynek már több mint 400 itthoni cég a tagja – azt tűzte ki céljául, hogy a tagok jó példáin keresztül hívja fel a figyelmet az adómorál fontosságára.

Júliustól az ételautomatákban is figyel a NAV
Az italautomatát üzemeltető vállalkozásoknak még több mint három hónapjuk van az úgynevezett automata-felügyeleti egység beszereltetésére. A szerkezettel az adóhivatal követni tudja a forgalmi adatokat, de egyben az üzemeltetőt is értesíti a bevételekről és a készletről.

„Sokan néznek ránk furcsán vagy nevetnek ki, hogy az adófizetést propagáljuk, sőt ünnepeljük, ugyanakkor fontosnak tartjuk tudatosítani, hogy a befizetett adó egy versenyképes gazdaságban a közös terhek alapja. Még ha a felhasználása nem is mindig ideálisan történik, ez nem tart vissza bennünket attól, hogy abban higgyünk, érdemes vállalható módon vállalkozni. Ez az út a fenntartható, hosszú távú működéshez. Minden vállalkozó akkor tesz a legtöbbet a környezetéért, ha értelmes munkahelyeket hoz létre és ennek része a pénzügyi tudatosság, a kiszámítható adófizetés is.” – fogalmaz Pistyur Veronika, a Bridge Budapest vezetője.

Mivel idén a Prezi, Ustream és LogMeIn által alapított non-profit szervezet, a Bridge Budapest az ötödik születésnapját is ünnepli, ezért sokkal nagyobb szabású eseményre számíthatnak a vendégek és a fellépő céges zenekarok is.

A Bridge Budapest felhívásában április 30-ig olyan csapatok jelentkezését várja a Céges Zenekarok Éjszakájára, akiknek tagjai valamilyen vállalati kollektívából verbuválódtak, és legalább 3 számot tartanak repertoárjukon, tehát minimum negyedórás műsort tudnának adni az este során. Jelentkezni a Bridge Budapest Egyesület honlapján és a [email protected] email-címen lehet.

Feliratkozom a(z) Adózás téma cikkértesítőjére. A megjelenő új cikkekről tájékoztatást kérek