Éjszakai repülési tilalmat vezetnek be Ferihegyen

2019. április 23. kedd - 14:55 / PP/MTI
  •    

Augusztustól bevezetik az éjszakai repülési tilalmat Budapest felett éjfél és hajnali öt óra között, a mélyalvási időszakban tervezetten nem szállhatnak majd fel és le repülőgépek a Liszt Ferenc-repülőtéren.

Az erről szóló megállapodást Tarlós István főpolgármester és Palkovics László innovációs és technológiai miniszter jelentette be sajtótájékoztatón. 

Kép: pexels

Kép: pexels

Ugyanakkor lehetnek rendkívüli helyzetek, amikor abban az időszakban is leszállási lehetőséget kell majd biztosítani repülőgépeknek.

Palkovics László közölte, szankcióként zajvédelmi díjat vezetnek be, valamint az érintett lakosság számára újból meghirdetik az ablakszigetelési programot.

A szóban forgó éjjeli időszakban egyébként jelenleg is minimális forgalom van Ferihegyen, az érvényes jogszabály szerint éjféltől hajnali 5-ig csak 6 gépmozgás engedélyezett, a főpolgármester szerint viszont a késések miatt sokszor a valóságban ez jóval többre sikerül.

Így változik a parkolás a reptéren
A nyári csúcsidőszakban az utasok előzetes online foglalással biztosíthatják helyüket a Liszt Ferenc Repülőtéren, amely egyébként júniustól tovább bővíti a parkolók kapacitását. Íme a legfontosabb tudnivalók!