Cafeteria 2019: minden szem a munkáltatón

2018. december 04. kedd - 14:14 / piacesprofit.hu
  •    

Jövőre is a legjobb munkáltatói juttatások között lehet a pénztári hozzájárulás: a dolgozók számára 10 százalékos pluszt jelenthet ahhoz képest, mintha ugyanazt a pénzt fizetésként kapnák meg – közölte az Önkéntes Pénztárak Országos Szövetsége (Pénztárszövetség).

Dr. Kravalik Gábor, a Pénztárszövetség elnöke szerint jövőre az új adószabályok miatt átalakul a béren kívüli juttatások rendszere. „Jövőre a fizetésekkel azonos mértékű adó vonatkozik a pénztári tagsághoz adható munkáltatói hozzájárulásokra, azonban utóbbiak így is a legkedvezőbb juttatások között maradhatnak. Az alkalmazottak ugyanis adójóváírást vehetnek igénybe a pénztári megtakarításához adott munkáltatói juttatás után” – hangsúlyozta az elnök. Hozzátette: „A vállalati teher 21 százalékra csökken és bár a pénztári tagsággal rendelkező alkalmazott 33,5 százalékos adóterhe csökkenti a juttatást, az érintett alkalmazottak az adójóváírásnak köszönhetően összességében 10 százalékkal jobban járnak.” Ezen kívül kedvező a munkáltatónak is, hiszen a bérhez képest egy sokkal rugalmasabban alakítható elemet tarthat bent a javadalmazási rendszerében.

öposz1

A Pénztárszövetség elnöke szerint a munkáltatók nagyon hatékonyan segíthetik a dolgozók pénztári takarékoskodását, és felelős munkáltatókként figyelemmel lehetnek munkavállalóik egészségére és jövőjére. „A pénztári megoldás pedig 2019-ben is kedvezőbb, mintha az adott összeget bérként fizetnék ki, ami nem sok juttatásról mondható el” – fogalmazott az elnök.

A Pénztárszövetség szerint az új helyzetben a munkáltatók felelőssége fokozott lesz. Ráadásul a Pénztárszövetség felmérései szerint a munkavállalók 65-71 százaléka tartja, azaz lényegében 10-ből 7-en tartják fontosnak, hogy a munkáltatójuk segítséget nyújtson a takarékoskodásukhoz.

öposz2

Kravalik Gábor szerint emiatt nagyobb mértékben értékelődik fel a munkáltatók szerepe jövőre. A Pénztárszövetség szerint egyre több munkaadó ismeri fel a lehetőséget és úgy állítja összeg a juttatási csomagokat, hogy a dolgozók megkezdhessék a pénztárakon keresztül a takarékoskodást vagy növelhessék az eddig felhalmozott összeget.

Önkéntes pénztárak: van élet a cafeteria beszántása után?
A cafeteriarendszer megnyirbálásával a munkáltatók már nem fizethetnek kedvezményesen a munkavállalók önkéntes egészség- vagy nyugdíjpénztáraiba sem. Az Önkéntes Pénztárak Országos Szövetségének (ÖPOSZ) elnökét, Dr. Kravalik Gábort kérdeztük arról, milyen lehetőségek maradnak az öngondoskodásra.