Akár 100 milliós kedvezményes hitelt is felvehetnek a cégek

2018. május 07. hétfő - 17:00 / piacesprofit.hu
  •    

A Magyar Fejlesztési Bank (MFB) összesen 70 milliárd forint keretösszeggel, MFB Pénzügyi Vállalkozás Refinanszírozási Konstrukció II. elnevezéssel hirdet hitelprogramot elsősorban olyan vállalkozások számára, melyek méretükből, vagy életkorukból eredően a kereskedelmi banki piacról nem juthatnak hitelhez.

A program keretében 1 millió forinttól akár 100 millió forintig igényelhető hitel, széles körű célok mentén. A hitel a programban résztvevő Pénzügyi Vállalkozásoknál igényelhető, melyeket az MFB pályázat útján választ ki. A program keretében 70 milliárd forint keretösszeggel áll a vállalkozások rendelkezésére, ebből a (nem agrár-) vállalkozások kedvezményes hitelt vehetnek fel versenyképességének fenntartására, fejlődésük biztosítására.

A futamidő beruházási hitel (és beruházáshoz kapcsolódó forgóeszközhitel) esetén akár 10 év is lehet, míg önálló forgóeszközhitel esetén 6 év a maximum. A teljes finanszírozás mértéke beruházási hitelnél nem haladhatja meg a nettó bekerülési érték maximum 90%-át általános csekély összegű (deminimis) támogatás esetén, illetve 75 százalékát regionális beruházási támogatás esetén. Önálló forgóeszközhitel kizárólag általános csekély összegű (de minimis) támogatási kategóriában igényelhető, az elvárt saját erő a finanszírozott számlák nettó összegének minimum 10 százaléka.

Agrárcégek kizárva

Hitelt hitelre halmozunk
A Bankkalkulátor.hu adatai szerint egy év alatt jelentősen erősödött a lakosság hitelfelvételi aktivitása, a portál az idei első negyedévben 65 százalékkal több személyihitel-igényt közvetített a vele kapcsolatban álló pénzintézeteknek.

A hitel felhasználható a hatályos európai uniós és magyar környezetvédelmi jogszabályoknak megfelelő, Magyarország területén megvalósuló ingatlan beruházáshoz, vásárláshoz, új vagy használt tárgyi eszköz beszerzéshez, a beruházáshoz kapcsolódó, vagy önálló forgóeszköz finanszírozáshoz.

A hitelkérelmet kizárólag a Programban résztvevő pénzügyi vállalkozásokhoz lehet benyújtani, melyek listáját az MFB a honlapján (www.mfb.hu) teszi közzé, a pályázat lezárultát követően. (A pénzügyi vállalkozás egyes, nem kizárólag hitelintézeteknek fenntartott pénzügyi szolgáltatások végzésére feljogosított pénzügyi intézmény. A pénzügyi vállalkozásokon hatékonyan finanszíroznak olyan vállalkozásokat, illetve beruházásokat melyek a kereskedelmi hitelintézetek számára kockázatosak, vagy méretükből fakadóan nem hitelezhetőek.)

A Program keretében refinanszírozási kölcsönszerződés és hitelszerződés megkötésére 2019. február 28-ig van lehetőség. A Program keretében hitelfelvevő lehet minden olyan magyar KKV, amely nem agrár besorolású, és megfelel a vonatkozó Termékleírásban foglalt egyéb igénybevételi feltételeknek. A Program termékdokumentációja, feltételrendszere és részletes információi a www.mfb.hu oldalon elérhetőek.

Feliratkozom a(z) Pénzszerzés téma cikkértesítőjére. A megjelenő új cikkekről tájékoztatást kérek