A céges laptop magáncélra is adómentes

2018. szeptember 19. szerda - 06:06 / piacesprofit.hu
  •    

Ha nem kerül a munkavállaló tulajdonába a munkáltató által biztosított elektronikai eszköz, akkor annak használata magáncélokra is adómentes – figyelmeztet szakértő partnerünk, a Saldo.

Az Szja tv. 7. 11 pontja alapján adómentes a munkáltató által biztosított ingyenes vagy kedvezményes számítógép-használat. Az asztali számítógépek, laptopok használatának biztosítása esetén az adómentesség abban az esetben alkalmazható, ha a munkavállaló nem szerzi meg a tulajdonjogot az eszköz felett, vagyis végleges tulajdonba adás az átadással nem történik meg – figyelmeztet szakértő partnerünk, a Saldo Pénzügyi Tanácsadó és Informatikai Zrt.

Kínai webshopból rendelne adómentesen? Így lehet
A harmadik országból történő árubeszerzés lehet vám- és adómentes is, ha webáruházból vásárolunk, és ügyelünk az értékhatárra.

A munkáltató által biztosított számítógép használata során a saját tulajdonú eszköz a vállalkozás könyveiben szerepel. A számítógép-használatot biztosíthatja a vállalkozás lízingelt vagy bérelt eszköz útján is, mely a használat adómentességét nem befolyásolja.

Az említett feltételek mellett a munkavállaló hazaviheti, az otthonában adómentesen magánjellegű célokra is használhatja a munkáltató által biztosított számítógépet úgy, hogy a személyes használat okán sem a munkáltatónak, sem pedig a munkavállalónak közteher-fizetési kötelezettsége nem keletkezik.

 

 

Feliratkozom a(z) Költségkímélés téma cikkértesítőjére. A megjelenő új cikkekről tájékoztatást kérek