Alexa gyógyszert is rendel, ha fáj a torkunk

2018. október 18. csütörtök - 20:05 / piacesprofit.hu
  •    

Alexa, az Amazon okos hangszórója arra is képes lesz, hogy használója hangjából feliismerje egészségi állapotának változását és megfelelő lépésekkel, ajánlásokkal szolgáljon.

Az amerikai cég a napokban jegyeztette be szabadalmát az eljárásra ”testi és érzelmi jelenségek hangalapú felismerésére.” A fejlesztők szerint a hangból – legalábbis részlegesen, bizonyos mértékben – felismerhetők a fizikai állapot egyes változásai, mint például torokfájás, köhögés, nátha – alárcsak az izgatottság, vagy a szomorúság.

fotó: Flickr/기태 김

fotó: Flickr/기태 김

A rendszer a változást a használó előzetesen felvett hangmintájával összehasonlítva, egyúttal ismert adatai (kora, neme, internetkeresési szokásai) figyelembe vételével észleli a változást és reagál: tanácsot ad, hogy igyunk meleg italt, vagy megrendeli a patikából a vény nélkül is kapható gyógyszert.

Ügyvédrobotok – írhat a gép szerződést?
Míg az előző század közepén egyes részfeladatokra beprogramozott robotok lepték el a szerelőcsarnokokat, addig 20 évvel ezelőtt már minden vezető a számítógépének bekapcsolásával kezdte a napját. Jelenleg pedig láthatóan a mesterséges intelligencia térnyerése zajlik. De vajon a jogi szakma kivonhatja-e magát e tendencia alól?

Ami persze elsősorban azt jelenti, hogy az Amazon így is tud majd reklámot csinálni sokféle terméknek és szolgáltatásnak.

(Forrás: Neue Zürcher Zeitung)

Segítünk kiszámolni

EKÁER kalkulátor

kalkulátor

Céges bankszámla

kalkulátor

Pályázatkereső

kalkulátor