Akkor is lát a Google, ha azt hisszük, hogy nem

2018. augusztus 16. csütörtök - 20:05 / piacesprofit.hu
  •    

A Google-t használva hiába töröljük számítógépünkön, mobilunkon a beállításoknál a tartózkodási helyek tárolását, a rendszer mégis rögzíti azokat.

Mégpedig a mintegy két milliárd Android és a több száz millió, iOS szoftverrel futó Apple készülékeken egyaránt. Holott a Google súgója szerint ha kikapcsoljuk ezt a funkciót, a rendszer nem rögzíti a meglátogatott helyeket. A valóságban azonban rögzíti, mind a keresésnél, mind a navigációnál.

Kép:Pixabay

Kép:Pixabay

Mindenesetre van lehetőség, hogy ezt a funkciót valóban kikapcsoljuk, csak azt a Google alaposan eldugta…

Legszívesebben ujjlenyomattal lépünk be
Az ujjlenyomat-olvasó a legnépszerűbb és legbiztonságosabbnak tartott képernyő-feloldási mód a magyar okostelefon-tulajdonosok körében – ez derült ki a Huawei több mint 7 ezer fő részvételével végzett online felméréséből.

Ehhez be kell lépnünk Google-fiókunkba, majd a személyes adatok beállításánál a tevékenységek kezeléséhez. A tevékenység-vezérlőre kattintva megtaláljuk az „előzmények kezelése” pontot, miszerint: „Tartalmazza a Chrome-előzményeket és tevékenységeket a Google szolgáltatásait használó webhelyekről, alkalmazásokból és eszközökről”. E pont pipáját kiiktatva nem rögzíti már adatainkat a szolgáltató.

(Forrás: AP)

Bemutatjuk a Piac & Profit Online Akadémia kurzusvezetőit!
Új szolgáltatással jelentkezik a Piac & Profit a hazai kkv-döntéshozók üzleti tudásának gyarapítása érdekében. Piac & Profit Online Akadémiát indítottunk a Piac & Profit Konferenciák legsikeresebb, legjobb előadói kurzusvezetői közreműködésével. Az online képzések egyre népszerűbbek, sokak számára elérhetőbbek. A konferenciákon felhalmozott tudásokat ajánljuk a kkv-döntéshozóknak és az adott szakma jövőjét előre megismerni akaróknak.

Feliratkozom a(z) Info & tech téma cikkértesítőjére. A megjelenő új cikkekről tájékoztatást kérek