Utolsó helyen Magyarország a nyugdíjas toplistán

2018. szeptember 18. kedd - 17:00 / piacesprofit.hu
  •    

Az utolsó helyre került Magyarország azon a listán, ahol azt vizsgálták, a fejlett országok közül hol a legjobb nyugdíjasnak lenni.

Augusztusban a Research Network on an Aging Society (Elöregedő Társadalmat Kutató Hálózat) nemzetközi kutatócsoport felmérést készített arról, melyik országokban biztosítja a legjobb megélhetést a nyugdíjrendszer. Ennek az eredménye lett a 18 országot magába foglaló Aging Society Index.

Az index eredménye kijózanító: Magyarország 18-ból a 18. helyre került, az elérhető 100-ból csak 23-at szerzett az indexen. A pontszámot részben a nyugdíjak értéke alapján számolták ki, de beleszámították azt is, milyen mértékű a 65 év felettiek foglalkoztatottsága, milyen az idősebbek életminősége várható élettartama, hány idő ember él szegénységben, hogy mennyire látják az idősek jónak a saját életminőségüket.

Az indexen a legtöbb pontszámot Norvégia érte el, a 100-ból 65-öt, őket követi Svédország és az Egyesült Államok 62 és 60 ponttal.

Bemutatjuk a Piac & Profit Online Akadémia kurzusvezetőit!
Új szolgáltatással jelentkezik a Piac & Profit a hazai kkv-döntéshozók üzleti tudásának gyarapítása érdekében. Piac & Profit Online Akadémiát indítottunk a Piac & Profit Konferenciák legsikeresebb, legjobb előadói kurzusvezetői közreműködésével. Az online képzések egyre népszerűbbek, sokak számára elérhetőbbek. A konferenciákon felhalmozott tudásokat ajánljuk a kkv-döntéshozóknak és az adott szakma jövőjét előre megismerni akaróknak.