Stagnált a brit gazdaság az idei első negyedévben

2018. április 27. péntek - 16:00 / piacesprofit.hu
  •    

Londoni pénzügyi elemzők szerint a váratlanul rossz növekedési adat nyomán nagy valószínűséggel legalább a nyár végéig lekerült a napirendről a Bank of England következő kamatemelése, amelyet az elemzői közösség és a piaci szereplők többsége eddig májusra várt.

A brit statisztikai hivatal (ONS) pénteken ismertetett előzetes becslése szerint a brit hazai össztermék (GDP) negyedéves összevetésben mindössze 0,1 százalékkal bővült 2018 első három hónapjában.

A tavalyi negyedik negyedévben 0,4 százalékos GDP-növekedést mértek Nagy-Britanniában. Az ONS hangsúlyozza pénteki ismertetésében, hogy 2012 negyedik negyedéve – az abban az évben rendezett londoni nyári olimpiai játékok felfutása utáni korrekció – óta nem volt olyan lassú a brit gazdaság növekedése, mint az idei év elején.

Hazai pályán bukhat el Theresa May Brexit-terve
Saját kényszerítheti a brit kormányfőt, hogy tartsa bent Nagy-Britanniát a vámunióban. Csakhogy erről nem a brit kormány, hanem az EU többi tagállama dönt, az uniós vezetők pedig világossá tették, hogy a kilépés kilépést jelent, nem lehet visszakéredzkedni.