Extra szabadnap jár a nem dohányzóknak

2018. május 22. kedd - 16:00 / piacesprofit.hu
  •    

Szabadnap jár Szentesen azoknak, akik nem dohányoznak, vagy időközben leszoknak a cigarettáról. Aki szeretne élni a lehetőséggel, írásban kell nyilatkoznia arról, hogy nem fog rágyújtani.

Évente egy szabadnapot kap a szentesi önkormányzati intézménynél és gazdasági társaságoknál az, aki soha nem gyújt rá. Erről nemrég döntött a város önkormányzata, hosszas mérlegelés után. A plusz szabadnapot már régebben kezdeményezték a közgyűlés képviselői, de nem volt világos, jogilag van-e erre lehetőség. Végül arra jutottak, annak, hogy a munkavállaló kezdeményezésére ilyen kedvezményt

Munkahelyi dohányzás – avagy az idő pénz?
Az utóbbi időben bejárta a magyar és a világsajtót a hír, amely szerint egy japán cég évi 6 nap fizetett szabadságot ad a nemdohányzó munkavállalóinak, ezzel is ösztönözve a dohányzásról való leszokást és a dohányszünetek megszűnését. A Bán és Karika Ügyvédi Társulás szakértőjének segítségével megvizsgáltuk a munka helyett dohányzással töltött idő kérdéskörét.

biztosítson egy munkáltató, nincs akadálya.

A dolgozók írásban nyilatkozhatnak, hogy nem dohányosok, és szeretnének élni a szabadnap lehetőségével. A Délmagyarországnak nyilatkozó önkormányzati cégek munkatársai azt mondták, senki nem akart a lehetőséggel visszaélni, egyébként viszonylag kevés nemdohányzó alkalmazottról tudnak. Egyébként mivel mindenki mindenkit személyesen ismer, az is köztudott tudják, ki dohányzik, és ki nem, így nem is lenne lehetőség a csalásra.

Bár a kezdeményezés részben az egészséges életmódra igyekszik ösztönözni az embereket, volt, amelyik munkavállaló kijelentette, neki egy szabadnap nem ér annyit, hogy letegye a cigarettát. Aki menet közben mégis felhagy a káros szenvedéllyel, megkapja a szabadnapot.

 

Feliratkozom a(z) Cégvezetés & irányítás téma cikkértesítőjére. A megjelenő új cikkekről tájékoztatást kérek