hirdetés

Újra kell szabályozni a távmunkát

A járvány hatására a jövőben is sokan maradnának home office-ban.
hirdetés

Kép:Pexel

Általános gyakorlat marad a rugalmas távmunka rugalmas lehetősége a járvány utáni időkben is, ezért a legtöbb európai országban újra kell szabályozni ennek kereteit - írja a Magyar Nemzet. A napilap cikke szerint minden ötödik európai munkavállalónak a járványt követően is lehetősége lesz legalább részben a munkahelyen kívüli munkavégzésre, így a távmunka újraszabályozása egyre inkább napirendre kerül az Európai Unióban.

Az Eurofoundra hivatkozva azt írják, eddig még kevés európai ország hozott új szabályokat, több tagállamban pedig folyamatban van a jogalkotás, míg a későbbiekben várhatóan az uniós irányelvek is frissülnek.

Magyarországon csak a későbbiekben várható a munka törvénykönyvének az esetleges módosítása - jegyzi meg a cikk. Parragh László, a Magyar Kereskedelmi és Iparkamara elnöke korábban a Magyar Nemzetnek arról beszélt, most vette kezdetét az az időszak, amikor már nem a járvány elleni védekezés miatt hozott átmeneti, sokszor gyorsan változó intézkedésekhez kell hozzáigazítani a működést, hanem a hosszú távon is megmaradó gyakorlatok kialakítása veheti kezdetét.

Idehaza jelenleg kormányrendelet szabályozza a távmunkát. Alapja a munkaadó és a munkavállaló egyedileg kötött megállapodása, amely kellő rugalmasságot nyújt, és nem teszi túlszabályozottá a rendszert. A rendelet a rezsi-hozzájáruláshoz adókedvezményt tesz lehetővé a munkaadónak. Az otthoni munkavégzést szabályozó kormányrendelet átmeneti célja a járvány elleni védekezés elősegítése, ugyanakkor megalapozhatja a későbbi újraszabályozást.

(Magyar Nemzet)

hirdetés

Véleményvezér

Erősödik a nemzeti valuta és nő a tanárok fizetése a közelben

Erősödik a nemzeti valuta és nő a tanárok fizetése a közelben

Úgy néz ki a csehek pont fordítva csinálnak mindent, mint mi, pedig a szankciós politika őket ugyanúgy érinti, mint minket.
Megfenyegették Hadházy Ákost

Megfenyegették Hadházy Ákost

A falusi szálláshely pályázatból kastélyt építő fideszes polgármester megfenyegette Hadházy Ákos független országgyűlési képviselőt.
Hogyan soroznak az ukránok?

Hogyan soroznak az ukránok?

A rém és álhírek minden háborúnak természetes velejárói. Ezek között kiigazodni viszont fontos egy végzetes konfliktus idején.
Korrupció elleni front indult Ukrajnában

Korrupció elleni front indult Ukrajnában

Szomorú, de a nagy számok azt mutaják, hogy a korrupció nyugatról keletre tartva csak egyre nő. Hogyan lehetne megállítani?
Mi történne ha holnap megszűnnének az ársapkák itthon? Pontos számítás

Mi történne ha holnap megszűnnének az ársapkák itthon? Pontos számítás

Nagy vitatéma, hogy hasznosak-e az ársapkák, vagy nem. A benzin esetében nagy volt a bukta, de kérdés, mi lenne az élelmiszerek esetében.
Imádja a közpénzből vett luxust a fideszes polgármester

Imádja a közpénzből vett luxust a fideszes polgármester

Pétervására város fideszes polgármestere nemcsak kastélyt épített uniós pénz felhasználásával magának.


Magyar Brands, Superbrands, Bisnode, Zero CO2 logo