hirdetés

Sport a NER után? Steinmetz Ádám lesz a Klasszis Klub következő vendége

Bele lehet-e nyúlni úgy a NER uralta rendszerbe, hogy az ne omoljon össze kártyavárként? Mi lesz a közpénzből felhúzott stadionokkal? Mennyit lehet vágni a sportbüdzséből? Mi lesz a TAO-rendszerrel és az államilag kiemelt sportegyesületekkel? Fontos kérdésekre fontos válaszok érkeznek január 27-én laptársaink, a Privátbankár.hu és az Mfor.hu Klasszis Klubjának következő rendezvényén.
hirdetés

2010 óta az Orbán-kormány és a Nemzeti Együttműködés Rendszere egyértelműen rátenyerelt a sport világára. Legyen szó létesítményekről, finanszírozásról, utánpótlás-nevelésről vagy a sportági szakszövetségekről, mindenhol kormánypárti szereplők és NER-lovagok tűntek fel. Legjobban mindez a labdarúgásban mutatkozik meg, ahol már az NBI-es bajnokság a NER játszótere lett - nyilván nem független ez attól sem, hogy a foci nem a sportszeretetről - még kevésbé üzletről szól -, hanem belépő lett a focirajongó miniszterelnök, Orbán Viktor köréhez.

Steinmetz Ádám lesz januári Klasszis Klub vendége (Fotó: Steinmetz Ádám/Facebook)

A kormány mindeközben számolatlanul öntötte a közpénzt a sport területére, ám ez alig-alig társult eredményességgel. A TAO-rendszer leépítette a sportszponzorációt, a sportvezetők sem éltek a kivételes lehetőséggel, miszerint egészséges, piaci gazdálkodásra térjenek át. Mindezek miatt nagy kérdés tehát, hogyan fogja egy kormányváltás érinteni a sport területét? Vajon hol csúsztak el a dolgok? Mit kellett volna és lehet majd másként csinálni? Milyen stratégiával áll a rajtvonalhoz az ellenzék? Ezen a szerteágazó területen hogy lehet úgy változásokat elérni, hogy az ne járjon azonnali összeomlással?

Bár az elmúlt 10 évben Magyarország a 10 millió szakértő országává is vált, legjobban mégis egy ember tud nyilatkozni ezekben a kérdésekben. Aki olimpiai bajnokként nemcsak kívülről lát rá a sport világára, arra, hogy mire van szükség az eredményességhez. Klasszis Klub rendezvény következő vendége Steinmetz Ádám lesz, olimpiai bajnok vízilabdázó, a Jobbik országgyűlési képviselője, az ellenzéki összefogás jelöltje és a sportpolitikáért felelős szakértője.

Az élő, interaktív beszélgetésre január 27-én 15:30-as kezdettel kerül sor, melyre az alábbi felületen tudnak regisztrálni. Kérdéseiket természetesen most is feltehetik vendégünknek, e-mailen ([email protected]) vagy az adás alatt chat-ben illetve videós bejelentkezés formájában.

Korábbi adások vendégei voltak:

hirdetés

Véleményvezér

Elszabadultak a lángosárak

Elszabadultak a lángosárak

A nyaralás kedvenc népi eledelének ára elképesztő magasságokba emelkedett.
Elrettentő példaként került Magyarország óriásplakátra Lengyelországban

Elrettentő példaként került Magyarország óriásplakátra Lengyelországban

Rettenetes nagyot fordult a magyar külpolitika az elmúlt években. Az Orbán-kormány egykori csúcsteljesítménye a Visegrádi Négyek együttműködésben ma már kakukktojásnak számítunk.
Ugrált-e Juhász Péter meztelenül a Bazilika kilátóteraszán?

Ugrált-e Juhász Péter meztelenül a Bazilika kilátóteraszán?

Megosztotta a közvéleményt az a kormányelképzelés, hogy kiveszik a Btk-ból a közéleti diskurzusban elkövetett rágalmazást, becsületsértést. Sokan politikai okokat sejtenek.
Zárul a nagy magyar urnafalépítő korszak

Zárul a nagy magyar urnafalépítő korszak

2021 májusáig lehetett pályázni az önkormányzatoknak a Magyar Falu Program keretén belül temetők infrastrukturális fejlesztésére. A megvalósításra 18 hónapot kaptak a pályázat odaítélését követően.
Öt év után kiderült Fekete-Győr András ártatlan

Öt év után kiderült Fekete-Győr András ártatlan

Nem fognak expresszt elnevezni a magyar igazságszolgáltatásról, ez már biztos.
A bécsi piacokon érdemes zöldséget venni a magyaroknak

A bécsi piacokon érdemes zöldséget venni a magyaroknak

Fenekestül fordult fel a világ, amikor Bécsben olcsóbb a zöldség, mint itthon.


Magyar Brands, Superbrands, Bisnode, Zero CO2 logo