Az International Journal of Cancer szakfolyóirat közölte a teheráni Orvostudományi Egyetem kutatóinak beszámolóját 2004-2017 között folytatott vizsgálataikról, amelyekbe több, mint 50.000 nőt és férfit vontak be.
Azt vizsgálták, milyen kihatásai vannak a forró (legalább 60 C-fokos) fogyasztásának, ha valaki legalább napi 7 dl ilyen meleg italt iszik. Az adatok azt mutatják, hogy az 50.000-ből 317-en betegedtek meg a nyelőcső-rák leggyakoribb formájában, a forró ital tartós fogyasztása 90 százalékkal növeli a rák-megbetegedés kockázatát.
Akik nem divatból táplálkoznak mentesen
Mi az a mentes táplálkozás, mely allergéneket kerülik egyre többen itthon, és hogyan lehet megoldani mindezt egészségkárosodás nélkül a hétköznapokban? A Csak a Mentes alapítói és szakértői a hazai helyzetről és személyes érintettségükről nyilatkoznak.
(Forrás: Der Spiegel)