Olcsóbb lehet a kötelező, ha összehangoljuk a biztosításainkat

Javában tart a kötelező biztosítási kampány, ami az előrejelzések szerint mindegyik társaságnál a díjak emelésével jár. Van viszont lehetőség a kötelező árának csökkentésére is. Az együttkötési kedvezmények jelentősen lefelé módosíthatják a kötelező díját, illetve azzal is spórolhatunk, ha interneten keresztül kommunikálunk.

Kép:PP archív

Bár az autósok közel nyolcvan százaléka számíthat jövő évi kötelező biztosítási díjának emelésére, a biztosítót váltók száma tovább csökkenhet az idei kampányban.

A PBA piaci gyorselemzése alapján ugyanakkor a biztosítók közül több is 15-20 vagy akár 30 százalékot elenged a díjából, ha a szerződő lakásbiztosítást választ a kötelező mellé. Tavaly a kötelező és lakásbiztosítás együttkötése volt az egyik legnagyobb sláger, hiszen ezzel a kfgb díját a felére is le lehetett csökkenteni. A másik népszerű párosítás a kgfb-casco volt egy évvel ezelőtt, aminek köszönhetően a kötelező akkor akár 20 százalékkal is olcsóbbá vált – hangsúlyozza Vass Gábor, a PBA biztosítási alkusz cég szakmai vezetője.

„Úgy látjuk, hogy ez a trend idén is érvényesülni fog. Az emberek egyre inkább átgondoltabban nyúlnak hozzá a biztosítási portfóliójukhoz és arra törekednek, hogy a lehető legjobb ár/érték arányt kalkulálják ki maguk és családjuk számára. Ezzel együtt a szolgáltatások is kezdenek felértékelődni” – mondja a szakember.

A szakértő arra is felhívja a figyelmet, hogy a kötelező díja azzal is csökkenthető, ha megváltoztatjuk a bevett szokásainkat. Példaként említi, hogy akár 5 százalékos kedvezményt kaphat, aki úgy dönt, hogy biztosítójával kizárólag az interneten kommunikál.

A korábbi évekhez hasonlóan sokat megtakaríthat az is, aki eltér a negyedéves csekkbefizetéstől, vagy aki beszedési megbízást (inkasszót) ad a számlájára. Akad olyan társaság, amely a kötés dátumától függő kedvezménnyel szolgál. Ennek értelmében további kedvezmény jár a november első felében kötőknek, míg ennél kevesebb a hónap vége felé aktívaknak. Már ezek miatt sem érdemes az utolsó percre hagyni a döntést – derül ki a PBA friss felméréséből.

Véleményvezér

Egyedül Magyar Péterről kellett titkosan szavazni

Egyedül Magyar Péterről kellett titkosan szavazni 

Magyar Péter szerint a róla szóló szavazáskor megszületett a Fidesz és a Szocialista frakció.
Szlovákia megkapta első F-16-os vadászgépeit

Szlovákia megkapta első F-16-os vadászgépeit 

Vásárolnak a szlovákok, miközben szidják az eladót.
Elismeréseket kap Joe Biden amerikai elnök

Elismeréseket kap Joe Biden amerikai elnök 

Joe Biden lemondott a következő négy évről, de megnyerte a következő hat hónapot!
Már csak az aluliskolázottaknál dübörög a Fidesz

Már csak az aluliskolázottaknál dübörög a Fidesz 

Már gyurcsányozni sem érdemes.
Hatalmas metrót épít a mindössze 300 ezer lakosú Kolozsvár

Hatalmas metrót épít a mindössze 300 ezer lakosú Kolozsvár 

Világváros lesz Kolozsvárból.


Magyar Brands, Superbrands, Bisnode, Zero CO2 logo