hirdetés

Milliókat érdekel a termékek a csomagolása

Ki gondolná, hogy milliókat érdekel egy terméknek a csomagolása? Valójában százmilliós nézettséget is hozhatnak az úgynevezett unboxing videók, amelyek lényege, hogy termékeket csomagolnak ki. Megvizsgáltuk, milyen hatással van ez a csomagolóiparra.
hirdetés

Az internet mindig is tele volt furcsa és megmagyarázhatatlan oldalakkal, és ezek között is a videók okozzák olykor a legnagyobb meglepetést. Az új őrület több mint két éve jelent meg a Youtube-on, amelyben termékek csomagolását mutatják be. A trendben rejlő lehetőségeket a nagyobb márkák is meglátták és marketingeszközként tekintenek a termékek kicsomagolását és ismertetését bemutató videókra. Ezek a trendek nem csak a márkákra, de a csomagolóipar szereplőire is nagy hatással vannak.

Kép:Pixabay

Több millió embert képes a képernyő elé ültetni

Az unboxing témájú videók egyre népszerűbbek a videómegosztó portálok felhasználóinak körében. A számok magukért beszélnek: csak a Youtube felületén több mint 58 000 000 felvétel van valamilyen termék – legyen az elektronikai eszköz, smink vagy játék – kicsomagolásáról. Az unboxing videók felépítése nagyon egyszerű, hiszen elég csak leülni a kamera elé és lépésről lépésre bemutatni, hogy mit tartalmaz a frissen vásárolt termék doboza, illetve hosszan beszélni a csomagolás minőségéről. Egysíkúnak tűnhet a módszer, az unboxing téma mégis videóról videóra több száz – sőt millió – embert képes a képernyő elé ültetni.

De valójában miért is érdekli ez az embereket? Kutatások megállapították, hogy hasonló reakciókat vált ki az agyban egy cselekmény nézése, mint ugyanaz a cselekedet elvégzése. Az unboxing videók sikere is ezzel a kutatási eredménnyel magyarázható, hiszen a kicsomagolás nézése közben endorfin termelődik az agyban, épp úgy mintha mi magunk bontanánk ki a terméket.

Természetesen mára a legtöbb nagy márka is felfedezte a Youtube tartalmakban való szereplés kínálta lehetőségeket, ugyanis ezzel a módszerrel a súlyos reklámköltés helyett elég néhány ajándékcsomagot vagy tesztelésre ajánlott terméket küldeni a vloggereknek.

Ki és mit csinál a közösségi oldalakon?
Még most, az év elején érdemes átnézni, hogy állnak a különböző közösségi média platformok a hazai piacon, hogy megtervezhessük, melyikre optimalizáljuk online marketingünket a 2017-es évben.
Színvonalasabbá váltak a termékcsomagolások

Az unboxing videók térnyerésének köszönhetően a csomagolások minősége is egyre színvonalasabbá vált. A legtöbb márka tisztában van azzal, hogy mennyire fontos az első benyomás egy termékkel való találkozás esetében is, ezért igyekeznek a legújabb trendek szerint, a lehető legvonzóbb és legkreatívabb élményt nyújtani már a termék kicsomagolása közben is. Az online vásárlások esetében esztétikus külső mellett a biztonságos szállítás is kiemelkedő fontosságú, ezeknek a csomagolásoknak gyártása is rendkívül összetett.

Az utóbbi években jelentős átalakuláson ment át a csomagolási iparág. A termékek megóvása mellett egyre fontosabbá vált, hogy a csomagolóanyag marketingfeladatokat is ellásson, valamint a fenntarthatósági szempontoknak is megfeleljen. A hullámkarton csomagolóanyagok térnyerése részben erre vezethető vissza.

„A csomagolóanyag piacon nyitottnak kell lenni az út trendekre, és folyamatosan meg kell újulni.  Egyszerre kell innovatív módon előre gondolkodni, másrészt technológiai szempontból is gyorsan kell reagálni a vásárlói igényekre” – nyilatkozott a témával kapcsolatosan Miklós Zsolt, a Rondo Hullámkartongyártó Kft. ügyvezetője.

hirdetés

Véleményvezér

Ciki, ekkorát még nem bukott a Nemzeti Fogyasztóvédelmi Hatóság

Ciki, ekkorát még nem bukott a Nemzeti Fogyasztóvédelmi Hatóság

Közel 300 millió forintos pert vesztett a Nemzeti Fogyasztóvédelmi Hatóság a Ryanairrel szemben. Az ítélet jogerős.
Elszabadultak a lángosárak

Elszabadultak a lángosárak

A nyaralás kedvenc népi eledelének ára elképesztő magasságokba emelkedett.
Elrettentő példaként került Magyarország óriásplakátra Lengyelországban

Elrettentő példaként került Magyarország óriásplakátra Lengyelországban

Rettenetes nagyot fordult a magyar külpolitika az elmúlt években. Az Orbán-kormány egykori csúcsteljesítménye a Visegrádi Négyek együttműködésben ma már kakukktojásnak számítunk.
Ugrált-e Juhász Péter meztelenül a Bazilika kilátóteraszán?

Ugrált-e Juhász Péter meztelenül a Bazilika kilátóteraszán?

Megosztotta a közvéleményt az a kormányelképzelés, hogy kiveszik a Btk-ból a közéleti diskurzusban elkövetett rágalmazást, becsületsértést. Sokan politikai okokat sejtenek.
Zárul a nagy magyar urnafalépítő korszak

Zárul a nagy magyar urnafalépítő korszak

2021 májusáig lehetett pályázni az önkormányzatoknak a Magyar Falu Program keretén belül temetők infrastrukturális fejlesztésére. A megvalósításra 18 hónapot kaptak a pályázat odaítélését követően.
Öt év után kiderült Fekete-Győr András ártatlan

Öt év után kiderült Fekete-Győr András ártatlan

Nem fognak expresszt elnevezni a magyar igazságszolgáltatásról, ez már biztos.


Magyar Brands, Superbrands, Bisnode, Zero CO2 logo