hirdetés

Van élet a „nyugdíj” után

Miközben szerettei körében pihen, olvasson kajánul kishíreket arról, hogy a világ gazdag és híres elitje milyen szörnyen nehezen kezeli emberi kapcsolatait.
hirdetés

Fotó: SXC

A 73 éves Dionne Warwick, a hatvanas évek ünnepelt énekesnője – Whitney Houston unokatestvére – idén csődöt kényszerült jelenteni, mert 1000 dollárra csappant a vagyona, miközben adóhátraléka, amelyet 1991 óta görget, 10 millió dollárra nőtt. Hiába kért többször is lehetőséget hosszú távú törlesztésre, kérelmeit elutasította az adóhivatal, így tovább nőtt a kamat és a bírság, annak ellenére, hogy magát az adóhátralékot már korábban befizette. A díva nemrég beiratkozott egy hitelkártyaadósság-menedzsment kurzusra is. Visa kártyája 20 ezer dollárral van mínuszban, összes vagyontárgya 25 ezer 500 dollár, havi keresete pedig 20 ezer 950 dollár.

A 82 éves Rupert Murdoch tizennégy évnyi házasság után szeretne válni 45 éves feleségétől. Wendi Murdoch a nyári vakációról hazatérve nyolc jelölt közül választotta ki jogi képviselőjét. A megbízást az a sztárügyvéd kapta, aki az egykori GE-vezér, Jack Welch feleségét képviselte botrányos válóperében. A sajtó képviselői ebből arra következtetnek, hogy nagy csata várható a vagyonmegosztás terén, hiába írt alá a kínai hitves két házassági szerződést is annak idején. A küzdelem a kilenc- és tizenegy éves leánygyermek gyámsága és anyagi támogatásuk, továbbá az Ötödik sugárúti tetőteraszos lakás és a család jachtját illetően folyhat. 2006-ban már majdnem váláshoz vezetett az idős mogul döntése, amely szerint két legfiatalabb lánya nem kap az előző házasságából származó négy gyerekével azonos szavazati jogot a családi vagyonkezelő alapban. Murdoch előző, 1998-as válását 110 millió dollárja bánta.

A 83 éves George Soros harmadjára is házasságot kötött. Az új ara, a 42 éves Tamiko Bolto oktatási szakértő. A lagzi három napig tartott a milliárdos bedfordi birtokán 500 meghívott jelenlétében. A vendégek között volt Kofi Annan volt ENSZ-főtitkár és Jim Yong Kim, a Világbank elnöke. A 20 milliárd dolláros vagyonnal bíró Sorost közben 50 millió dollárra perli előző barátnője, amiért nem vette meg neki a beígért 1,9 milliós lakást.

A 85 éves T. Boone Pickens beperelte saját fiát, Michaelt internetes zaklatás, magánéleti szféra megsértése, ártalmas komputer-hozzáférés, zsarolás és rágalmazás vádjával. Az olajmágnás sarja drogfüggőségéből történő kilábalásáról írt blogot 2012 októberében. Az „5 nap Connecticutban” címet viselő bejegyzések kellemes hangvételben kezdődtek, de hamar vádaskodássá fajultak: az apa érzelmileg erőszakos volt gyerekeivel (a későbbi bejegyzések szexuális zaklatásra is céloznak), két, amúgy szintén drogfüggő testvére pedig lopott az anyjuktól. Ám Michael 31 éves fia, az olajbáró unokája figyelmeztette a sajtót, hogy a blog valótlanságokat tartalmaz. Az idős családfő kártérítést követel tékozló fiától, akinek nincs pénze, részben azért, mert 2007-ben belebukott egy részvénycsalási ügybe.

hirdetés

Véleményvezér

Ciki, ekkorát még nem bukott a Nemzeti Fogyasztóvédelmi Hatóság

Ciki, ekkorát még nem bukott a Nemzeti Fogyasztóvédelmi Hatóság

Közel 300 millió forintos pert vesztett a Nemzeti Fogyasztóvédelmi Hatóság a Ryanairrel szemben. Az ítélet jogerős.
Elszabadultak a lángosárak

Elszabadultak a lángosárak

A nyaralás kedvenc népi eledelének ára elképesztő magasságokba emelkedett.
Elrettentő példaként került Magyarország óriásplakátra Lengyelországban

Elrettentő példaként került Magyarország óriásplakátra Lengyelországban

Rettenetes nagyot fordult a magyar külpolitika az elmúlt években. Az Orbán-kormány egykori csúcsteljesítménye a Visegrádi Négyek együttműködésben ma már kakukktojásnak számítunk.
Ugrált-e Juhász Péter meztelenül a Bazilika kilátóteraszán?

Ugrált-e Juhász Péter meztelenül a Bazilika kilátóteraszán?

Megosztotta a közvéleményt az a kormányelképzelés, hogy kiveszik a Btk-ból a közéleti diskurzusban elkövetett rágalmazást, becsületsértést. Sokan politikai okokat sejtenek.
Zárul a nagy magyar urnafalépítő korszak

Zárul a nagy magyar urnafalépítő korszak

2021 májusáig lehetett pályázni az önkormányzatoknak a Magyar Falu Program keretén belül temetők infrastrukturális fejlesztésére. A megvalósításra 18 hónapot kaptak a pályázat odaítélését követően.
Öt év után kiderült Fekete-Győr András ártatlan

Öt év után kiderült Fekete-Győr András ártatlan

Nem fognak expresszt elnevezni a magyar igazságszolgáltatásról, ez már biztos.


Magyar Brands, Superbrands, Bisnode, Zero CO2 logo