hirdetés

Kicsi, kényelmetlen - és még csak nem is a mienk...

Távol-keleti kerékpárkölcsönző cégek torlaszolják el német nagyvárosok utcáit. A hatóságok tehetetlenek, a polgárok pedig ráülnek az olcsón kínált bringákra – pedig azok kicsik és kényelmetlenek.
hirdetés

Sajátos „forradalom” zajlik a kerékpár-kölcsönzésben német nagyvárosokban: ezrével teszik ki az utcákra kölcsön járműveiket távol-keleti vállalkozások, olyan mértékben, hogy már a forgalmat akadályozzák. Az ázsiai vállalkozók számára igencsak vonzó a német piac, hiszen mintegy 73 millió kerékpár van az országban, minden harmadik német azzal jár munkába, kirándulni vagy bevásárolni.

A kölcsön bingák piacán eddig két nagy cég osztozott: a vasút, a Deutsche Bahn szolgáltatása és a lipcsei Nextbike. Mindkettő (hasonlóan a budapesti rendszerhez) a belvárosokban elhelyezett állomásokon tartja gépeit.

Az új versenytársak nem bajlódtak ilyen állomások kiépítésével: kerékpárjaikat egyszerűen kirakják az utcákra, terekre. Elképesztő számban, Münchenben például egy szingapúri vállalkozás egyetlen éjszaka hétezer kerékpárt rakott ki... Mint kiderült, nincs jogszabály, amely tiltaná kerékpár elhelyezését közterületen – ilyen számokra persze senki nem gondolt.

Torzítja a piacot a kínai terjeszkedés
A német és a francia kormány EU-rendszabályokat szorgalmaz, hogy gátat vessenek a stratégiai célú, piactorzító kínai beruházásoknak. Az intézkedések már idén életbe léphetnek.
A viszonylag olcsón bérelhető bicajokhoz könnyű hozzájutni. Letöltjük mobilunkra az alkalmazást, regisztrálunk, majd a GPS már mutatja, hol találunk legközelebb gépet. Annak lakatját a mobilon kapott vonalkóddal tudjuk megnyitni, és gurulhatunk, óránként 2 euróért.

Ami német viszonylatban olcsó, de sok öröm nincs benne. A tömör gumik miatt igencsak nehezek a járművek, ráadásul sebességváltó nincs rajtuk. Emellett kicsik is, nem átlagos német méretekre készültek, magasabb embereknek behajtott térddel kell pedálozniuk...

(Forrás: Frankfurter Allgemeine Zeitung)

hirdetés

Véleményvezér

Ugrált-e Juhász Péter meztelenül a Bazilika kilátóteraszán?

Ugrált-e Juhász Péter meztelenül a Bazilika kilátóteraszán?

Megosztotta a közvéleményt az a kormányelképzelés, hogy kiveszik a Btk-ból a közéleti diskurzusban elkövetett rágalmazást, becsületsértést. Sokan politikai okokat sejtenek.
Zárul a nagy magyar urnafalépítő korszak

Zárul a nagy magyar urnafalépítő korszak

2021 májusáig lehetett pályázni az önkormányzatoknak a Magyar Falu Program keretén belül temetők infrastrukturális fejlesztésére. A megvalósításra 18 hónapot kaptak a pályázat odaítélését követően.
Öt év után kiderült Fekete-Győr András ártatlan

Öt év után kiderült Fekete-Győr András ártatlan

Nem fognak expresszt elnevezni a magyar igazságszolgáltatásról, ez már biztos.
A bécsi piacokon érdemes zöldséget venni a magyaroknak

A bécsi piacokon érdemes zöldséget venni a magyaroknak

Fenekestül fordult fel a világ, amikor Bécsben olcsóbb a zöldség, mint itthon.
Hadházy Ákos titkos hangfelvételt közölt Schadl ügyben

Hadházy Ákos titkos hangfelvételt közölt Schadl ügyben

Különös hangfelvételt hozott nyilvánosságra Hadházy Ákos független képviselő, aki azt jósolja, nem sok minden változik a magyar végrehajtás korrupt gyakorlatában.
Már ezt a terméket is inkább Romániában vegyük

Már ezt a terméket is inkább Romániában vegyük

Olcsóbb a hagyma a szomszédban.


Magyar Brands, Superbrands, Bisnode, Zero CO2 logo