Ilyen éve se nagyon volt még a magyaroknak, mint az idei

Aggódnak a magyarok is az utazással kapcsolatban felmerülő költségek emelkedése miatt, de kevésbé, mint a régió többi országának lakói. Leginkább az elszálló szállásdíjak zavarják a hazai utazókat, de ennek ellenére utazni fognak – mutatják a Kiwi.com felmérésének adatai. Honfitársaink 53 százaléka felkeres idén legalább egy olyan helyet, ahol korábban nem járt, 20 százaléka pedig többször is utazni fog. A vezető cseh utazási technológiai vállalat régiós felmérése alapján a magyarok fognak idén a legtöbbet fesztiválokra, koncertekre menni.

A Kiwi.com utazási technológiai vállalat, az olcsó repülőjegyek keresőmotorja a Stem/Mark ügynökséggel együttműködve megvizsgálta a magyarok mellett a csehek, szlovákok, lengyelek és románok idei évi utazással kapcsolatos hangulatát.

Leginkább az elszálló szállásdíjak miatt törjük a fejünket

Aggódnak a magyarok az utazással kapcsolatban felmerülő költségek emelkedése miatt, de sokkal kevésbé, mint a régió többi vizsgált országának lakói. Leginkább a vágyott desztináción elszálló szállásárak okoznak fejtörést. Ez a magyarok 61 százalékáról mondható el, míg a régiós átlag 64 százalék. Az étkezés és az utazás kapcsán is foglalkoztat minket a drágulás. Tízből kb. négy magyar tart attól, hogy nyaralóhelyén megdrágulnak az éttermek, ugyanennyien pedig a növekvő repülőjegyárak miatt is aggódnak.  Minden 5. magyart foglalkoztatja az a kérdés, hogy többe fog kerülni a városnézés, mert pl. emelkednek a múzeumi belépők stb. 

Mivel minden egyes fenti kérdésben az átlag alatti a magyarok aggodalma, így kiemelkedünk azok számával, akik nem aggódnak semmi miatt. Honfitársaink 17 százaléka semmi miatt nem aggódik, ha az idei évi utazására gondol.

„A friss felmérés alapján aggódnak ugyan az emberek a drágulás miatt, de hajlandóak bevetni olyan trükköket, amelyekkel spórolhatnak. Azt látjuk, hogy a magyarok leginkább az indulási és érkezési dátumokkal kapcsolatban rugalmasak, ha az utazásról van szó” – mondta Eliška Řezníček Dočkalová, a Kiwi.com ügyfélélményért felelős igazgatója. A napok mellett érdemes lehet az indulási és az érkezési idősávokkal is játszani. Így pl. elég gyakran lehet spórolni azzal, ha valaki egy korareggeli vagy későesti járat mellett teszi le a voksát. „Ha olyan célállomásra szeretne utazni, ami nem szerepel egyik légitársaságnál sem, akkor a Kiwi.com önálló átszállás hekkjét használva be lehet állítani, hogy hová és mikor szeretne utazni. Innovatív technológiánk a különböző légitársaságok járataiból egyedi útitervet állít össze, így használatával rengeteg időt meg lehet spórolni, hiszen nem kell egyesével átnézni az egyes légitársaságok ajánlatait és összehangolni a csatlakozásokat” – tette hozzá Eliška Řezníček Dočkalová.

Véleményvezér

Ezért irtó drága a zöldség és a gyümölcs Magyarországon

Ezért irtó drága a zöldség és a gyümölcs Magyarországon  

Két ábra mutatja, hogy az európai országokban hogyan változott a zöldségek és gyümölcsök ára 2014 és 2023 között.
Szenzáció a magyar költségvetésben

Szenzáció a magyar költségvetésben 

Meglepő számok a nyugdíj költségvetési sorain.
Hadházy Ákos szerint állami luxusrepülővel mentek kormánytagok szotyizni Németországba

Hadházy Ákos szerint állami luxusrepülővel mentek kormánytagok szotyizni Németországba 

A kormánytagok luxusutazásai lassan mindennaposak.
Immár Bulgária is lehagyott minket az egy főre jutó fogyasztásban

Immár Bulgária is lehagyott minket az egy főre jutó fogyasztásban 

Az életszínvonal egyik legfontosabb mutatójában mindenki alá értünk Európában.
Hadházy Ákos kiderítette az óbudai alpolgármester letartóztatásának hátterét

Hadházy Ákos kiderítette az óbudai alpolgármester letartóztatásának hátterét 

A magyar nyomozó hatóságokról nem fognak expresszt elnevezni.
Sokba kerül az Orbán-kormány eladósodása

Sokba kerül az Orbán-kormány eladósodása 

Ismét kifogtunk egy utolsó helyet az Európai Unióban.


Magyar Brands, Superbrands, Bisnode, Zero CO2 logo