hirdetés

Fidesz: nem kell aggódni, mindenki jól jár

A Fidesz szerint mindenki, vagyis a mai nyugdíjasok, illetve az állami nyugdíjrendszerbe most visszalépők is jól járnak a szabad nyugdíjpénztár-választás lebonyolításával összefüggő törvénymódosításokkal - mondta Selmeczi Gabriella a párt vezérszónoka, a javaslat hétfő esti általános parlamenti vitájában.
hirdetés

A nyugdíjvédelmi megbízott szerint az új nyugdíjrendszerben a jelenlegi nyugdíjasok azért járnak jól, mert az állami nyugdíjkassza biztonságba kerül azáltal, hogy a jövőben abból már nem hasíthatnak ki évről-évre nagyobb összegeket a magánnyugdíjpénztárak számára. Kiemelte: a "biztonságot nyújtó állami nyugdíjrendszerbe" visszalépő korábbi magánnyugdíj-pénztári tagok pedig semmilyen kár sem éri, mivel a törvénymódosítások egyebek mellett továbbra is lehetőséget biztosítanak az egyéni számlavezetésre az állami nyugdíjrendszerben.

Szavazás:

Nyugdíj-kérdés: Ön hogyan cselekszik január 31-ig?

Selmeczi Gabriella aláhúzta továbbá, hogy a korábban 14 hónapra átirányított magánnyugdíj-pénztári befizetéseket jóváírják az állami nyugdíjrendszerbe átlépőknek, így ők később erre az időre teljes öregségi nyugdíjat kapnak. A kabinet emellett vállalja, hogy megtéríti az átlépő magánynyugdíj-pénztártagok veszteségeit, továbbá lehetőséget biztosít a reálhozamok feletti nyereségek egy összegben történő felvételére, illetve "az öngondoskodás erősítése érdekében" azok önkéntes pénztárba való elhelyezésére is.

Barca-Real a nyugdíj helyett

A Fidesz-KDNP minden eddiginél jobban ösztönzi az öngondoskodást, amit szerinte a nemzetgazdasági miniszter által a Stabilitás Pénztárszövetségnek felajánlott együttműködési javaslat is jól mutat - mutatott rá a miniszterelnöki megbízott. Selmeczi Gabriella szerint a nyugdíjrendszer kérdésében a Stabilitás Pénztárszövetség "agresszív, hisztérikus" támadása miatt alakult ki "hihetetlen médiaháború" az elmúlt napokban. Megjegyezte: a magánnyugdíjpénztárak az évenkénti 4,5 százalékos működési költségüket, míg a mögöttük álló alap- és vagyonkezelők a tagság több mint 2.700 milliárd forintos vagyona utáni kezelési díjait féltik.

A kormánypárti képviselő a fentiek mellett a vita előtt az ülésteremből kivonuló szocialista képviselőket is elítélte, mivel szerinte ők a vita helyett inkább a Barcelona-Real Madrid spanyol bajnoki rangadót választották.

Elképzelhető vagyonvesztés
Nem kizárt, hogy vagyonvesztés történik a magánnyugdíj-pénztári vagyonban január végéig, amikor megkezdik a vagyonelemek átvitelét az állami alapba - nyilatkozta Selmeczi Gabriella nyugdíjvédelmi megbízott a Magyar Nemzet keddi számában. Selmeczi Gabriella úgy fogalmazott a vagyonvesztés lehetőségét firtató újságírói kérdésre, hogy "remélem erre nem kerül sor, de sajnos nem zárhatjuk ki a lehetőségét. Ez aktuálissá válik, amikor január 31-vel elindulnak a vagyonelemek az állami alapba." Arra kérdésre pedig, hogy milyen következményekkel járna a vagyonvesztés, a nyugdíjvédelmi megbízott azt válaszolta: "nem szeretnék prekoncepciót gyártani, de ilyen esetben meg kell vizsgálnunk, hogy ez milyen kategóriába tartozik. Nem tartom kizártnak, hogy akár a bűncselekmény fogalmát is kimerítik bizonyos tevékenységek."
hirdetés

Véleményvezér

Erősödik a nemzeti valuta és nő a tanárok fizetése a közelben

Erősödik a nemzeti valuta és nő a tanárok fizetése a közelben

Úgy néz ki a csehek pont fordítva csinálnak mindent, mint mi, pedig a szankciós politika őket ugyanúgy érinti, mint minket.
Megfenyegették Hadházy Ákost

Megfenyegették Hadházy Ákost

A falusi szálláshely pályázatból kastélyt építő fideszes polgármester megfenyegette Hadházy Ákos független országgyűlési képviselőt.
Hogyan soroznak az ukránok?

Hogyan soroznak az ukránok?

A rém és álhírek minden háborúnak természetes velejárói. Ezek között kiigazodni viszont fontos egy végzetes konfliktus idején.
Korrupció elleni front indult Ukrajnában

Korrupció elleni front indult Ukrajnában

Szomorú, de a nagy számok azt mutaják, hogy a korrupció nyugatról keletre tartva csak egyre nő. Hogyan lehetne megállítani?
Mi történne ha holnap megszűnnének az ársapkák itthon? Pontos számítás

Mi történne ha holnap megszűnnének az ársapkák itthon? Pontos számítás

Nagy vitatéma, hogy hasznosak-e az ársapkák, vagy nem. A benzin esetében nagy volt a bukta, de kérdés, mi lenne az élelmiszerek esetében.
Imádja a közpénzből vett luxust a fideszes polgármester

Imádja a közpénzből vett luxust a fideszes polgármester

Pétervására város fideszes polgármestere nemcsak kastélyt épített uniós pénz felhasználásával magának.


Magyar Brands, Superbrands, Bisnode, Zero CO2 logo