hirdetés

Erről volt szó az operatív törzs szerdai tájékoztatóján

Az országos tisztifőorvos részvétele nélkül zajlott a mai tájékoztató, Müller Cecíliát Galgóczi Ágnes helyettesítette.

Figyelem! Jelentősen módosulnak a cégekre vonatkozó ESG-előírások!

Alapjaiban változtathatja meg a cégek – nemcsak a nagyvállalatok, köztük a bankok és biztosítók, hanem a kis- és középvállalkozások (kkv) – működését, hogy a jövőben már olyan auditált (!) nem pénzügyi beszámolókat kell készíteni, ami nemzetközi szabványok alapján gyűjtött ESG-releváns adatokra támaszkodik.

Ne maradjon le, legyen naprakész az egyik legnagyobb horderejű kérdésben!

Jelentkezzen most konferenciánkra! >>

hirdetés

A mai alkalmat Kiss Róbert rendőr alezredes az operatív törzs ügyeleti központjának vezető-helyettese kezdte, aki elsorolta az elmúlt 24 óra rendőri intézkedéseinek adatait:

  • a maszkviselési szabályok bevezetése óta összesen 12209 alkalommal intézkedtek a rendőrök, ebből az elmúlt 24 órára 219 eset jutott;
  • a közterületi szabályok megsértése miatt 191,
  • a tömegközlekedési maszkviselési szabályok megsértése miatt 1;
  • míg a boltokban és más intézményekben 17 alkalommal intézkedtek az egyenruhások.
A vendéglátóhelyekre vonatkozó, nyitva tartási korlátozások megszegése miatt összesen eddig 570 egység került bajba, tegnap egy kisszállási bisztróban tapasztalták azt az ellenőrizni érkező rendőrök, hogy a hely nyitva van, és az udvaron egy vendég alkohol fogyaszt. A rendőri intézkedések végül az üzlet három napos bezárásával ért véget.

Az alezredes a karanténszámokat is ismertette:

  • az elmúlt 24 órában 6877 új házi karantént rendeltek el, így összesen 45 957-en vannak jelenleg ilyen korlátozás alatt,
  • a rendőrség 17 989 karanténellenőrzést végzett, az alkalmazáson keresztül 4001-en kommunikálnak a hatósággal.
Kiss Róbert végül arról is beszélt, hogy tavasz óta 493 büntetőeljárást folytattak le a járványügyi intézkedések megsértése miatt, eddig 98 gyanúsítottat hallgattak ki.

Galgóczi Ágnes, a Nemzeti Népegészségügyi Központ járványügyi osztályvezetője (Fotó: M1/Youtube)

Galgóczi Ágnes, a Nemzeti Népegészségügyi Központ járványügyi osztályvezetője elismételte a reggel óta már ismert koronavírus-statisztikákat:

az elmúlt 24 órában 3221 újabb magyarnál mutatták ki a fertőzést, míg 160 beteg elhunyt. Az aktív fertőzöttek száma 177 038 fő, 76 270-en pedig már meggyógyultak.
A szakember kiemelte, hogy továbbra is fontos a maszkviselés és a szabályok betartása, valamint emlékezetett arra is, hogy a jelenlegi intézkedések a hosszabbítás után már január 11-ig érvényesek.

A szorongás és stressz a közelgő ünnepek alatt még fokozódhat is – fogalmazott, hozzátéve, hogy az ünnepek előtt kifejezetten nagy kockázatot hordozhatnak magukban a bevásárlóközpontok. A céltalan plázás nézelődés veszélyességét a járványhelyzetben már Müller Cecília országos tisztifőorvos is többször említette tájékoztatói során egyébként.

A koronavírus elleni vakcinákkal kapcsolatban Galgóczi Ágnes azt kérte, hogy a lakosság bízzon a szakemberek véleményében, valamint emlékezetett arra is, hogy fontos, hogy csak hivatalos és megbízható forrásokból tájékozódjunk a védőoltással kapcsolatban.

A vakcinainfo.gov.hu portállal kapcsolatban elmondta, hogy a regisztrációkkal jelenleg az oltási igények felmérése történik, a jelentkezés nem kötelez senkit arra, hogy a vakcinát ténylegesen beadassa. A vakcinák beadása egy oltási terv szerint történik majd, amelyben előnyt élveznek majd például az egészségügyi és szociális dolgozók is.

Az újságírói kérdések nyomán kiderült, hogy a vakcinák mellékhatásairól azután lehet majd pontosabb információkat szerezni a hivatalos felületeken keresztül, ha valamelyik készítmény megkapja az engedélyt, valamint az oltóorvos is tájékoztatást fog adni. Azt a készítményt, amely gyermekkorban is ajánlott, a legkisebbeknek is érdemes lesz beadatni.

A kapható maszkok biztonságosságával kapcsolatban az osztályvezető emlékeztetett rá, hogy a textilmaszkok esetében fontos a rendszeres mosás és vasalás.

hirdetés

Véleményvezér

Az oroszok Ukrajna után Örményországot is elveszíthetik

Az oroszok Ukrajna után Örményországot is elveszíthetik 

Azerbajdzsán megtámadta Hegyi-Karabahot, hogy visszaszerezze egykori területét. Az akció teljesen átrendezi a kaukázusi erőviszonyokat.
Az USA a cégalapítások több mint felét bevándorlóknak köszönheti

Az USA a cégalapítások több mint felét bevándorlóknak köszönheti 

A befektetők jól átgondolják hová vigyék a pénzüket és ma nehéz jobb helyet találni az USA-nál.
Hatalmasat durrant a kínai ingatlanlufi

Hatalmasat durrant a kínai ingatlanlufi 

A szakemberek szerint beláthatatlanok a következmények.
A hiedelmekkel ellentétben mégsem áll olyan rosszul Európa a gyermekgyártás tekintetében

A hiedelmekkel ellentétben mégsem áll olyan rosszul Európa a gyermekgyártás tekintetében 

Magyarország népessége tényleg drámaian csökken, nemsokára Ausztria lélekszáma is több lesz, mint a miénk, de ez nem általános európai tendencia.
Megkezdték a britek a visszaszivárgást az EU-ba

Megkezdték a britek a visszaszivárgást az EU-ba 

A nyugati világnak az egyik legizgalmasabb sajátossága, hogy lehet hibázni, csak sokba kerül. Most pont ez történik a britekkel a Brexit miatt.
Hadházy Ákos talált egy fürdőmedencét, amiben néptáncolnak, nem tréfa

Hadházy Ákos talált egy fürdőmedencét, amiben néptáncolnak, nem tréfa 

A független országgyűlési képviselő láthatóan igyekszik felülmúlni az általa feltárt lombkorona nélküli lombkoronasétány ügyet. Lehet most sikerült, mert a magyar pénzlopási kreativitás határtalan.


Magyar Brands, Superbrands, Bisnode, Zero CO2 logo